0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

SAŠA OBRADOVIĆ NAKON POBEDE NAD VALENSIJOM: ‘Vidi se da rastemo’

Objavljeno: 19.12.20 u 09:55

Trener Crvene zvezde Saša Obradović govorio je nakon pobede nad Valensijom.

Crveno-beli su slavili sa 76:73 u 15. kolu Evrolige.

– Prvo i osnovno, treba da se zna, igramo protiv najboljih mogućih ekipa. Ova ekipa je u Top 3 napadačke. Trebalo nam je dobra odbrana. Imali smo mnogo bolji napad nego u ranijim utakmicama. Imali smo 20 asistencija. U lošijim utakmicama smo imali jedva 10. Padovi su normalni, ja opet ponavljam, alibi ne tražim. Na papiru imamo Aleksu (Uskoković), koji prvi put igra Evroligu. I još jedan prinudni plejmejker u Koriju Voldenu. Daleko bi produktivniji bio da je samo na jednoj poziciji. Sve smo u hodu morali da radimo, vidi se da rastemo – rekao je Obradović.

Ekipa je timski izgledala bolje.

– Bili smo fokusiraniji, energija je bila tu, na klupi… Svi koji su ulazli su dali doprinos. Način na koji smo igrali u pojedinim momentima bio je lep za gledanje.

Kada očekujete Koloma?

– Kolom prolazi medicinske preglede. Očekujemo i Hola da se pojavi. Trenirao je zadnja dva dana, nije sa ekipom. Sigurno je još jedan igrač koji može da pomognemo. Koloma treba postepeno uvoditi u sistem, a pošto je pametan momak mislim da će to biti nešto brže.

Kakav je osećaj dobiti u neizvesnoj završnici?

– Ne treba opet alibi tražiti. Izgledalo bi sve totalno drugačije da imamo navijače.. Ne samo sudijske odluke… Samopouzdanje, oni su šesti igrač. Došao sam i razmišljam o danu kada će da budu tu i da zajedno pobeđujemo.

Crvena zvezda će u narednoj evroligaškoj utakmici gostovati u utorak Zenitu u Sankt Peterburgu. Pre toga će se sastati sa Cedevita Olimpijom u ABA ligi.

– Označena je kao jedna od najznačajnijih u sezoni. Moramo da se oporavimo i odigramo na ovom nivou i mislim da će biti dovoljno da pobedimo – zaključio je trener crveno-belih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter