0
Evroliga

FOTO: Twitter screenshot

ZVEZDA PREKINULA CRNU SERIJU: Valensija nije iskoristila poslednji napad za produžetak!

Objavljeno: 18.12.20 u 21:01

Košarkaši Crvene zvezde prekinuli su niz od pet poraza u Evroligi, pošto su kod kuće savladali Valensiju sa 76:73.

Zvezda ima skor 5-10, a Valensija je na devet pobeda i šest poraza.

Prva četvrtina protekla je u rezultatski ravnopravnoj igri, s tim da je Valensija pogodila četiri trojke u tom periodu, pa se stekao utisak da je Zvezda imala odličan rezultat imajući u vidu dobar šut gostiju.

Ali, u drugoj četvrtini sve se promenilo u Zvezdinu korist. Španski tim je ostao bez rešenja u napadu. Zvezda je pojačala odbranu, a istovremeno se na drugoj strani Lojd raspucao i serijom 9:0 crveno-beli stižu do osetne prednosti – 33:24.

Posle tajm-auta, gosti smanjuju na pet poena razlike, Zvezda se ponovo vratila na “plus devet“ – 39:30 na ulasku u finiš poluvremena.

Pokušavali su Španci da ponovo uhvate priključak, ali Zvezda je ponovo vraćala na svoju prednost, na kraju i O’Brajant pogađa trojku za 45:36 na poluvremenu.

Najveću prednost Zvezda je stekla na samom početku treće deonice, kada je povela sa 48:36. Nekoliko minuta je delovalo da Zvezda drži stvari pod kontrolom, ali kako se bližio kraj ovog dela igre, Obradovićev tim je upao u krizu. Gosti su polako smanjivali razliku i na kraju treće četvrtine izjednačili na 57:57.

Bila je to najava dramatične borbe u poslednjoj četvrtini. Valensija je tokom poslednjeg perioda nakratko povela sa 67:65 poenima Puerta sa linije penala.

Zvezda ipak nije dozvolila veći pad u igri, Džordan Lojd je ponovo peuzeo glavnu ulogu i domaći tim je na tri minuta pre kraja poveo sa 72:68.

Nikola Kalinić nešto kasnije tu prednost je učinio minimalnom, pogotkom sa linije slobodnih bacanja za 72:71. Ponovo na scenu stupa sjajni Lojd, iz teške pozicije pogodio je za dva poena – 74:71 za Zvezdu.

Valensija ne koristi naredni napad, na drugoj strani Dejan Davidovac pogađa i Zvezda je u poslednji minut ušla sa pet poena prednosti – 76:71.

Usledio je tajm-aut, a Valensija posle još jednog prekršaja crveno-belih smanjuje na 76:73. Do kraja ni jedni ni drugi ne koriste svoje napade. Valensija je izgubila loptu u poslednjim sekundama i slavlje crveno-belih moglo je da počne.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Lojd sa 20 poena i 6 asistencija, O’Brajant je upisao 15 poena. U Valensiji najefikasniji bili su Prepelič i Labejri sa 15 postignutih poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter