0
Domaći fudbal

TRI MINUTA IH JE DELILO OD ISTORIJE: Gde su i šta rade protagonisti bolnog poraza od Bordoa?

Objavljeno: 11.12.20 u 12:20

Gde su momci koji su herojski izgubili u sred Francuske, u momentima kada je Zvezda ‘grcala’ u problemima, oni su bili nadomak senzacije!

Verovatno najteži momenat za sve navijače Crvene zvezde u novijoj istoriji kluba je duel sa Bordom u Francuskoj! Tada ih je svega 3 minuta delilo od plasmana u Ligu Evrope i to sa više nego skromnim igračkim kadrom.

Bordo 3:2 Crvena zvezda

Gde su ti i igrači danas i šta rade? Hajde da vidimo!

Boban Bajković

Crnogorski golman je branio odlično u većem delu svog mandata u Zvezdi, ali ipak bio je poznat kao neko ko voli da napravi lošu procenu. Momak rođen 1985. godine imao je nekoliko sjajnih odbrana u Francuskoj, ali kod penala je bio nemoćan. Nakon Crvene zvezde oprobao se u Lirsu, gde je odigrao 26 utakmica, da bi potom svega jednu sezonu bio u Nefčiju. Pomalo iznenada, karijeru je završio sa 32 godine, da bi ubrzo potom dobio posao trenera golmana u mlađim selekcijama Zvezde!

Filip Mladenović

Levi bek koji je bio stub odbrane ove generacije Crvene zvezde, igrao je odlično na obe strane terena! Nekako se nakon meča moglo videti da je među onim igračima kojima je pobeda najteže pala. On je na isteku prvog poluvremena igre, sjajno šutirao iz voleja i postigao prelep pogodak koji je Zvezdi dao veliki motiv i šansu. Filip je nakon Zvezde igrao za BATE Borisov, Keln, Standard iz Lijeza, Lehiju iz Gdanjska, da bi sada pružao sjajne partije u Legiji iz Varšave. On se takođe ustalio i kao redovan reprezentativac Srbije, a nedavno je postigao i prvi gol u nacionalnom dresu!

Nikola Maksimović

Štoper koji danas pruža sjajne partije, tokom utakmice u Francuskoj imao je pravo ‘pomračenje uma’. Bio je jedan od glavnih razloga što sada navijači Zvezde utakmicu sa Bordom ne nazivaju magična noć u Francuskoj, već horor kog se s’ tugom u očima prisećaju. Nakon sezone u Zvezdi, pošao je put Torina, a potom i Napolija, u transferu koji mu je doneo epitet najskupljeg našeg igrača! U nacionalnom dresu odigrao je 25 utakmica.

Milan Jovanović

Popularni ‘Mrva’ Jovanović ima karijeru nalik rolerkosteru, punu iznenađenja i preokreta. Mnoge se priče i anegdote vezuju za njega, ali šta je zapravo istina, nikada nećemo saznati. On je tokom boravka u Zvezdi bio nepredvidiv, jer je njegova forma dosta varirala, a utakmica u Francuskoj otkrila je mnoge njegove nedostatke. Milan je karijeru završio 2015. godine, a nakon Zvezde nosio je dres Lokomotive iz Sofije, Padideža i Siah Jamegana. Takođe, nosio je dres reprezentacije Crne Gore u 36 navrata.

Nikola Mikić

Uf, koliko je samo malo delilo Mikića do ‘titule’ najvećeg junaka u novijoj istoriji Zvezde. U ušima navijača i dalje odjekuje: ‘Mikiiić.. Dva, dva, gol, gol, gol!’ Ipak, Gufran je imao drugačije planove. Nikola je bio pravi lider unutar svlačionice u toj generaciji. Iako ima 35 godina, i dalje aktivno igra fudbal, a trenutno nosi dres Zvezdine filijale, ekipe Grafičara. U periodu između Zvezde i Grafičara oblačio je dresove Maniasporta, OFK Beograda, AEL-a, OFI-ja sa Krita, potom Maniaspor po drugi put, da bi se ‘popeo na krov’ i obukao dres Voždovca. Sada u Grafičaru nesumnjivo pomaže mlađim igračima u građenju svoje igre.

Miloš Dimitrijević

Fudbalski ‘veoma pismen’ igrač, a kao klinac i reprezentativac Francuske, u kategoriji do 18 godina! Miloš je rođen u Beogradu, ali je celo detinjstvo proveo u Nantu, čiju je celu omladinsku školu prošao, da bi potom zabeležio i 50-ak nastupa za prvi tim. U Zvezdu stiže 2011. godine i ostaje dve sezone, tokom kojim je odigrao 40 utakmica uz dva postignuta gola! Nakon Zvezde otišao je na ‘drugi kraj sveta’ ali doslovno.. Reč je o ekipi Sidneja, čiji dres je nosio tri sezone, da bi se konačno 2017. godine povukao iz fudbala i ‘okačio patike o klin’.

Srđan Mijailović

Momak rođen 1993. godine imao korektnu karijeru, ali nema sumnje da je mogao i morao mnogo više, jer je reč o izuzetnom talentu! Srđan je izdanak Zvezdine škole i kao takvome, poraz od Bordoa je jako teško pao, pa je već na kraju sezone napustio tim. Otišao je put Turske, zadužio opremu Kajzerija, i tamo ostao pune 4 sezone! Igrao je dosta dobar fudbal, ali došlo je i do zasićenja, pa je odlučio da napusti Tursku i otisne se u Rusiju, u ekipu Krila Sovjetova iz Samare! Mijailović je u nosio i dres reprezentacije Srbije u pet navrata, a debitovao je na meču protiv Francuske kada je imao svega 18 godina!

Marko Vešović

Crnogorski internacionalac igrao je jako dobro u dresu Zvezde, ali je nakon nje napravio još bolju karijeru! Marko je u dresu ekipe iz Ljutice Bogdana odigrao preko 80 utakmica i bio pravo osveženje, međutim kao da nikada nije mogla da mu se nađe prava pozicija. Konstantno je bio između desnog beka i desnog krila i čini se da je upravo tu izgubio još bolju verziju sebe. Bilo kako bilo, nakon Zvezde je Marko nosio dresove Torina, potom Rijeke, sa kojom je bio prvak Hrvatske, da bi od 2018. godine nastupao za Legiju iz Varšave.

Darko Lazović

Ako bi pitali ‘Delije’ ko je njihov omiljeni igrač od 2010. godine pa na dalje, ja sam siguran da će navesti ime ovog momka. Dres sa brojem 8 zauvek će ostati upamćen po partijama neustrašivog Čačanina, koji je punih šest godina čekao na titulu i dočekao je! Baš onako kako dolikuje jednom lideru. U dres Zvezde stigao je iz Borca, da bi potom kupio ‘kartu u jednom smeru’ za Italiju. Prvo četiri sjajne sezone sa Đenovom, da bi sada sa dosta uspeha i sjajnim partijama nosio dres Verone. Tokom godina postao je i redovan na spiscima reprezentacije Srbije. Utakmica u Bordou je njemu daleko najteže pala.

Luka Milunović

Ako smo rekli da je Srđan Mijailović protraćio svoj potencijal, šta tek reći za Luku? Bio je klinac, imao svega 20 godina kada je igrao tako bitnu utakmicu u Francuskoj. Čini se da nije uspeo da se izbori sa pritiskom na toj utakmici, ali daleko od toga je njegov mandat u Zvezdi ostao nezapamćen. Od očaja do sjaja, bukvalno je tako igrao. Nakon Crvene zvezde promenio je pregršt klubova, a redom su to bili: Platanias, Aris, Voždovac, Melaka Junajted, Sabah FA, Debrecen i sada konačno Napredak iz Kruševca.

Filip Kasalica

Momak koji je svoje ime stavio na mapu sveta dok je Sloboda Point Sevojno igrala fantastičan fudbal, a on sa Tijagom Galvaom pružao sjajne partije, bio je prvi špic Zvezde u Francuskoj! Bio je pravi ‘zvezdin vojnik’, preorao je svaki pedalj travnate podloge ali nije bilo dovoljno. Poput gore pomenutog Milunovića, i Kasalica je imao pravi rolerkoster i pregrš klubova nakon Zvezde, a to su: Ulsan, Istra, Ordabaši, Napredak, Platanijas, Rad i sada Radnički iz Niša. Takođe, upisao je i 11 nastupa za A reprezentaciju Crne Gore!

TRENER: Aleksandar Janković

Srpski stručnjak tada kao veoma mlad i još nepotpuno zreo, tada je vodio veoma bitnu utakmicu u tako velikom klubu kakva je Zvezda. Čini se da je u tom trenutku izvukao maksimum iz tog tima i da je ovaj ‘fotofiniš’ sa Bordom sve što je moglo u tom trenutku da se dobije. Malo sreće je nedostajalo da bude heroj! Nakon Zvezde vodio je Mehelen, Standard iz Liježa, ponovo Mehelen, da bi potom bio selektor Kine do 19 godina, a sada unapređen na poziciju selektora Kine do 20 godina!

Manje-više su igrači napravili karijere u skladu sa očekivanjima!

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter