0
Fudbal

FOTO: Twitter

ŠPANCI ‘PROMENILI PLOČU’: ‘Moraćemo da igramo sa tzv. Kosovom’

Objavljeno: 09.12.20 u 14:40

Žreb za kvalifikacione grupe za odlazak na Mondijal 2022. godine je tzv. Kosovo smestio najpre u grupu A sa Srbijom, što nije po pravilima, a potom u grupu B.

Međutim, i tamo ima zemalja koje ne priznaju nezavisnost južne srpske pokrajine i koji ne žele da igraju protiv nje.

PROČITAJTE JOŠ: POTRES U EVROPSKOM FUDBALU: Reprezentaciji Španije vlast ne dozvoljava da izađe na teren protiv tzv. Kosova?!

Među njima je navodno najodlučnija bila Španija, ali sada sa Pirineja stižu najave da će ipak poštovati FIFA propise.

Ministar spoljnih poslova Španije Aranča Gonzales Laja odgovorila je na ovo goruće pitanje i poručila da će te utakmice, najverovatnije, biti odigrane.

– Moram da kažem da je to problem koji se rešava u okviru FIFA pravilnika. Gledaju se njihova pravila, a ne međunarodno pravo o priznavanju država – rekla je Gonzales Laja.

– To što mi ne priznajemo Kosovo ne znači da ono ne učestvuje u sportskim takmičenjima u kojima učestvuju i drugi. Mi smo s njima igrali već 2018. na Mediteranskim igrama i na Svetskom prvenstvu za mlade rukometaše. Razgovaraćemo sa FIFA da vidimo kakve će uslove tražiti za taj meč i kako će utakmice protiv njih izgledati.

Pod tim uslovima se misli na moguće izostanke obeležja tzv. Kosova, zastave i himne, što zvuči kao najrealnija vrsta kompromisa.

Grčka i Gruzija su takođe protiv nezavisnog Kosova, ali su Grci u prethodnim kvalifikacijama već igrali protiv te samoproglašene države.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter