5
Fudbal

FOTO: RTS/printscreen

POTRES U EVROPSKOM FUDBALU: Reprezentaciji Španije vlast ne dozvoljava da izađe na teren protiv tzv. Kosova?!

Objavljeno: 09.12.20 u 09:55

Nakon što su žrebom u Cirihu u ponedeljak oformljene grupe evropskih kvalifikacija za naredno Svetsko prvenstvo, koje će se održati u Kataru 2022. godine, desio se i jedan veliki problem.

Podsetimo, tokom žreba kvalifikacija, kojim je odlučeno da se Srbija takmiči u A grupi, dogodilo se da su kuglice ‘uparile našu i kosovsku selekciju’, da bi onda na snagu stupila ranija odluka UEFA i ta ekipa je ‘premeštena’ iz grupe u kojoj je Srbija – u prvu narednu slobodnu. A ‘upala’ je kod Španaca.

U grupi B pored ‘furije’ i tzv. Kosova, žrebom su svrstani i Šveđani, Grci i Gruzini.

I, dok je španski list ‘Marka’ podsećao da ‘furija’ nikada prethodno nije igrala sa tom selekcijom, a da Španija nije prizala samoproglašenu nezavisnost Kosova, baš kao što to nisu uradili ni Grčka, ni Gruzija, za razliku od Švedske’, u Nemačkoj se pojavila informacija da Španci neće ni izaći na teren protiv pomenutog spornog rivala.

Nemački ‘Sport1.de’ naglašava sledeće:

Da li će to što zvanični Madrid podržava Srbiju u očuvanju teritorijalne celovitosti zaista i dovesti do toga da se ne igraju pomenute utakmice, kao i kakva bi kazna od strane UEFA mogla da usledi, ostaje da se vidi u martu 2021, kada kvalifikacije za Mundijal u Kataru i počinju.

 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

0
0

5 Komentara

  1. Svaka cast na doslednosti! Kapa dole
    Nasi bi i to prihvatili da igraju, samo da ne dobiju po usima i da se predstave kao da uvazavaju sve, a verujem da bi curani (ne orlovi) i utakmicu izgubili, jer su manekeni, a siptari bi se odrali da pokazu kako tuku Srbiju.
    Jadni li smo…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter