0
Evrokup

FOTO: KSS

SRPSKA VRTEŠKA U BOLONJI: Evo koji naš trener je najozbiljniji kandidat da nasledi Đorđevića

Objavljeno: 08.12.20 u 11:54

Virtus iz Bolonje od sinoć nema trenera, a odmah su krenule licitacije oko toga ko će naslediti Aleksandra Đorđevića.

Klub je beležio dobre rezultate, ali je ipak odlučeno da se prevremeno prekine saradnja sa nekadašnjim selektorom Srbije, pa je klupa italijanskog velikana ostala upražnjena i već sada su se pojavila tri kandidata.

Kao najzvučnije ime, prema pisanju ‘La Republike’, izdvaja se najtrofejniji evropski trener Željko Obradović, koji je bez angažmana od letošnjeg odlaska iz Fenerbahčea. Pored Srbina pominju se i Luka Banki i Šerđo Skariolo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Banki veoma dobro poznaje italijansku košarku i ima iksustva vođenja najboljih klubova te zemlje. Poslednji put viđen je na klupi ruske Lokomotive, u kojoj se zadržao oko četiri meseca.

Skarijolo sa druge strane već pet godina radi kao selektor španske reprezentacije, dok je istovremeno asistent u stručnom štabu Nika Nursa u Toronto Reptorsima.

Lokalni mediji javljaju da je devetostruki šampion Evrolige trenutno više predlog Virtusa, ali da bi uprava brzopotezno reagovala ukoliko bi Obradović dao zeleno svetlo za pregovore.

FOTO: Euroleague

Bolonjezi žele veliko ime na klupi i više će biti poznato u narednim danima, poznato bi trebalo da bude i šta će biti sa srpskim igračima Stefanom Markovićem, koji je navodno na pragu otkaza i Milošem Teodosićem.

Podsetimo, tim iz Bolonje je sa učinkom od 7-0 u Evrokupu, izborio plasman u Top16 fazu takmičenja, dok je u domaćem prvenstvu nakon devet mečeva upisao tek pet pobeda.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter