in , ,

KINEZI ĆE TRENIRATI PO SISTEMU KOJI JE STVORIO BROJNE ASOVE: KK Partizan otvorio svoj košarkaški centar u Pekingu!

Juče je u Pekingu otvoren centar košarkaškog kluba Partizan.

Na ovaj način Kinezi će moći da treniraju po sistemu kluba koji je stvorio mnogo košarkaških asova, koji su ostvarili velike internacionalne karijere.

– Čestitke našim prijateljima iz Pekinga na prelepom centu KK Partizan, koji se danas otvara. Hvala na svemu što radite u svrhu promocije košarke, Partizana i zbližavanja dva naroda – napisao je na svom nalogu na Twitteru predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Svečano otvaranje centra KK Partizan u Pekingu upriličile su mnoge zvanice iz politike i sporta, poput Konzula ambasade Srbije u Kini, gospođe Biljane Stanković – Ivanić, Predsednika pekinškog košarkaškog saveza, gospodina Sun GuoHua, predstavnik beogradskog košarkaškog kluba Partizan u Kini, gospodin Piao JiSji, kao i mnogi drugi, uključujući i obožavaoce košarke iz Kine i prijatelje iz Srbije u Pekingu.

PROČITAJTE JOŠ: PUKOM SREĆOM JE OSTAO ŽIV: Jezive scene na trci Formule 1 – bolid se prepolovio, vozač u poslednjem trenutku izbegao sigurnu smrt! (VIDEO)

Saradnja između dva saveza – Košarkaškog Saveza Srbije (KSS) i Košarkaškog Saveza Kine, dogovorena je na sastanku između Dejana Tomaševića (bivšeg košarkaškog reprezentativca Srbije i tadašnjeg generalnog sekretara KSS-a) i Jao Minga (bivšeg NBA igrača i Predsednika Košarkaškog saveza Kine), gde je dogovorena intenzivna saradnja.

Saradnja se odnosi na mogućnost zajedničkih treninga mlađih selekcija, razmenu trenera, iskustava, povećanje broja sponzorstava i drugih aktivnosti.

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PUKOM SREĆOM JE OSTAO ŽIV: Jezive scene na trci Formule 1 – bolid se prepolovio, vozač u poslednjem trenutku izbegao sigurnu smrt! (VIDEO)

SUPERLIGA SRBIJE: Kiša golova na ‘krovu’, Čuka i Metalac sigurni – bez pogodaka u Novom Pazaru!