0
Evrokup

KOŠARKAŠKA ‘BOMBA’ JE ODJEKNULA EVROPOM: Teodosić dobija vrhunskog saigrača, proslavljeni NBA as stiže kod Đorđevića!

Objavljeno: 26.11.20 u 20:23

Košarkaški klub Virtus iz Bolonje dobiće ogromno pojačanje.

U pitanju je proslavljeni NBA košarkaš, Marko Belineli, koji će nakon 13 godina ponovo igrati evropsku košarku.

Dogovor između Virtusa i Belinelija postignut je u četvrtak, ugovor je potpisan na tri godine, a sjajni strelac srećan je što je ponovo deo kluba iz Bolonje.

– Virtusov projekat me je odmah zainteresovao. Siguran sam da ću moći da dam važan doprinos uspesima ekipe – poručio je Belineli.

Belineli je bio šampion najjače lige na svetu 2016. godine sa San Antonijom Sparsima. U Seriji A je debitovao sa svega 16 godina i kući se vraća posle duge i uspešne NBA karijere u kojoj je promenio nekoliko klubova.

PROČITAJTE JOŠ: LALATOVIĆ OTKRIO KAKO JE DOVEO HRVATA U VOJVODINU: O Braliću svi pričaju, a ‘snimio’ ga ja Marko Jovanović – ‘On je najbolji sporstki direktor u Srbiji’

Sjajni šuter je 2007. godine izabran od strane Golden Stejta kao 18. pik na draftu. U Voriorsima je proveo dve sezone, pre nego što se preselio u Toronto. Pre uspešnog perioda u San Antoniju igrao je za Šarlot i Čikago, da bi se 2015. godine pridružio Sakramentu. U sezoni 2017/18 nosio je dres Atlante Hoksa, da bi nakon toga ponovo obukao dres Sparsa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter