0
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot

LALATOVIĆ OTKRIO KAKO JE DOVEO HRVATA U VOJVODINU: O Braliću svi pričaju, a ‘snimio’ ga ja Marko Jovanović – ‘On je najbolji sporstki direktor u Srbiji’

Objavljeno: 26.11.20 u 17:11

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović osvrnuo se na dolazak Slavka Bralića u redove ‘stare dame’.

Momak rođen pre 27 leta u Splitu ove sezone je odigrao 13 utakmica u crveno-belom dresu i zabeležio gol i asistenciju, a u ‘srpsku Atinu’ je stigao u ferbruaru iz grčke Larise.

Defanzivac se sjajno pokazao od dolaska u Srbiju, a za Lalatovića nije tabu tema igranje hrvatskih fudbalera u srpskom fudbalu i obratno.

– Treba više da se stane na put tome. Zašto hrvatski fudbaleri ne bi igrali ovde i naši u Hrvatskoj? Sve je bila politika. Možda se neko ljuti na mene, ja nemam mržnju prema nikome, mogu da se družim sa svima. Mogu reći da mi je Dario Srna bio jedan od najboljih prijatelja. Niti mrzim hrvate, niti smatram da treba da mrze nas, rekao je Lalatović za ‘Nova S‘.

Trener Vojvovdine je otkrio i da je Bralić u taj klub došao na preporuku Marka Jovanovića.

– Pozvao me je Marko Jovanović sa kojim sam godinu dana sarađivao u Radničkom iz Niša, rekao mi je da ima jednog interesantnog igrača. Bralić je igrač koga mi je Marko preporučio. U pet minuta smo se dogovorili sa njim. Jeste iz Hrvatske, to nema nikakve veze, dodao je Lalatović.


(VIDEO:YouTube/Nova S)

On je potom detaljno pohvalio doskorašnjeg saradnika Marka Jovanovića. Istakao je da mu je želja bila da ga dovede u Vojvodinu.

– Moram da ga pohvalim jer je jedan od najboljih sportskih direktora u Srbiji. Želja mi je bila da ga dovedem u Vojvodinu, ali nismo uspeli. Želeo sam i Milana Vješticu, nisam uspeo. Sportski direktor mora da dovede igrača i proda ga. Kao Matijašević i Jovanović, koji imaju kontakte. Dovedu igrača i prodaju ga. Ne prihvatam da mi menadžeri dolaze u klub. Kada dođe neko i interesuje se o igraču, prosledim im kontakt sportskog direktora, pa sa njim neka dogovore transfere. Problem je što svi vole sportskog direktora koji ne može da proda ni koka kolu na 40 stepeni. Ja treba da dovedem takvog, a klub treba da živi, uvek tražim onog koji je sposoban. Gospodin Đukić je rekao da ne treba da se mešam u to, u pravu je, ističe Lalatović.

Podsetimo, Marko Jovanović je 2014. godine postavljen na mesto sportskog direktora Radničkog iz Niša, tu funkciju obavljao je do juna 2020. godine kada se privatnih problema povukao iz kluba.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter