0
Evropske lige

TOBDŽIJE POKORILE „TEATAR SNOVA“: Arsenal posle 14 godina slavio u Mančesteru – Pogba tragičar, Obamejang heroj!

Objavljeno: 01.11.20 u 19:33

Fudbaleri Arsenala pobedili su na „Old Trafordu“ ekipu Mančester junajteda, u meču sedmog kola engleske Premijer lige – 1:0.

Kada je pre četiri godine odlučio da ga vrati iz Juventusa, u koji je otišao bez obeštećenja, Junajted je zbog Pola Pogbe oborio tadašnji svetski rekord i iskeširao 105 miliona evra. Ipak, francuski vezista otad nikada nije ponovio igre iz dresa „stare dame“, a često je bio na meti navijača zbog loših izdanja.

Tako će biti i nakon ove utakmice, jer je naivnim startom nad Ektorom Beljerinom poklonio Arsenalu penal. Pjer-Emerik Obamejang ga je iskoristio u 69. minutu i doneo „tobdžijama“ pobedu na „Old trafordu“.

Pored toga, izabranici Mikela Artete su odigrali konkretnije i bolje u napadu, imali su i nekoliko izglednih šansi u ne previše uzbudljivoj utakmici, ali su jedinu iskoristili tek „sa kreča“.

Arsenal je pobedio na „Teatru snova” prvi od 2006. godište i prvi put na terenu nekog od rivala iz velike šestorke posle skoro šest godina (poslednji trijumf na „Etihadu“ protiv Sitija 2015. prim. aut), te tako pokvario jubilej Ole-Gunaru Solskjeru, koji je 100. put kao menadžer predvodio Junajted.

Osim toga, Obamejang je prekinuo i svoju lošu seriju utakmica bez gola, jer je prethodno pogodio mrežu protiv Fulama u prvom kolu.

Ovaj poraz mogao bi da podigne buru u redovima „crvenih đavola“ i ozbiljno uzdrma Solskjerovu fotelju, jer njegov tim već na četvrtom meču zaredom na svom terenu u Premijer ligi nije pobedio.

Nemanja Matić je u igri proveo nešto više od pola sata i za to vreme je imao jedan solidan, ali nedovoljno precizan šut u 93. minutu. Ovim trijumfom, ekipa Mikela Artete prekinula je niz od dva poraza i sa 12 bodova zauzima osmo mesto, dok se Solskjerov sastav nalazi na 15. poziciji sa sedam poena.

Možda vas zanima: IZ JERMENIJE STIGLA UŽASNA VEST: Rat u Nagorno-Karabahu odneo život jednog od najtalentovanijih golmana

Nešto ranije, Karlo Anćeloti je prvi put od 2014. godine, kada je vodio Real Madrid, doživeo dva vezana poraza u prvenstvu, jer je nakon Sautemptona, Everton savladao i Njukasl (2:1).

Italijanski stručnjak je odlučio da izostavi prvog golmana Džordana Pikforda, koji je imao mnogo kikseva na poslednjim utakmicama, i da poverenju Robinu Olsenu, ali to nije pomoglo.

Kalum Vilson je dva puta pogodio u drugom poluvremenu, prvo sa bele tačke u 56. minutu i 84, a počasni pogodak „karamele“ su postigle u nadoknadi vremena kada je strelac bio Kalvert-Luin. Napadač Evrtona je postigao osmi gol u sezoni i nalazi se na deobi prvog mesta liste strelaca sa Sonom.

 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kako igra Serhio,dočekaće i unuka 😀😂

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Petak

Vulverhempton – Kristal Palas 2:0 (2:0)
(Ait Nuri 18, Podense 27)

Subota

Šefild junajted – Mančester Siti 0:1 (0:1)
(Voker 28)

Barnli – Čelsi 0:3 (0:1)
(Zijeh 26, Zuma 63, Verner 70)

Liverpul – Vest Hem 2:1 (1:1)
(Salah 43p, Žota 85 – Fornals 10)

Nedelja

Aston Vila – Sautempton 3:4 (0:3)
(Mings 62, Votkins 90+3p, Griliš 90+7 – Vestergard 20, Vord Prauz 33, 45, Ings 58)

Njukasl – Everton 2:1 (0:0)
(Vilson 56p, 84 – Kalvert Luin 90+1)

Mančester Junajted – Arsenal 0:1 (0:0)
(Obamejang 69 p)

20.15 Totenhem – Brajton

Ponedeljak

18.30 Fulam – VBA
21.00 Lids – Lester

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter