0
Domaći fudbal

FOTO: Nova.rs

IZNENAĐUJUĆA ODLUKA UEFE: Superkup Evrope sa publikom!

Objavljeno: 25.08.20 u 15:50

Superkup Evrope između Bajerna i Sevilje igraće se 24. septembra – pred publikom, odlučila je UEFA. 

I pored pandemije virusa korona, Evropska kuća fudbala je donela ovakvu odluku. 

Superkup Evrope odigraće se u Budimpešti, na Puškaš stadionu, a biće dozvoljeno da bude popunjeno 30 odsto kapaciteta tribina. 

Osvajač Lige Šampiona i Lige Evrope posle nekoliko meseci konačno će odigrati utakmicu uz prisustvo ljubitelja najvažnije stvari na svetu.

Takođe, UEFA je odlučila da se sve ostale evropske utakmice igraju bez prisustva publike. 

PROČITAJTE JOŠ: Novo pojačanje: Zvezda dobila još jednog talentovanog košarkaša!

-Bilo je važno da fudbal može da se nastavi u teškim uslovima, pred praznim tribinama, iako je igra izgubila draž. Verujemo da će Superkup Evrope biti ‘pilot projekat’ za povratak publike na stadione. Blisko sarađujemo sa Fudbalskim savezom Mađarske i tamošnjim vlastima kako bi se vodilo računa o svim zdravstvenim merama zaštite. Nećemo rizikovati bezbednost ljudi- poručio je Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA. 

Minhenski Bajern je uspeo da se domogne Superkupa trijumfom nad Pari Sen Žermenom (1:0) u finalu Lige Šampiona, dok je Sevilja osvojila Ligu Evrope pobedom nad Interom 3:2.  

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter