0
Domaći fudbal

ISTORIJSKI TRANSFER PROLETERA: Karaklajić potpisao petogodišnji ugovor sa grčkim velikanom!

Objavljeno: 22.07.20 u 16:41

Da je novosadski Superligaš Proleter prava sredina za napredak mladih talentovanih igrača, odskočna daska u karijeri pokazao je najnoviji primer.

Mladi Petar Karaklajić je odličnim kvalitetnim igrama skrenuo pažnju naših i klubova iz inostranstva. Od nekoliko ponuda uprava kluba na čelu sa Amirom Bislimijem a uz veliku pomoć i posredovanje agenta bivšeg kapitena Crvene zvezde Dejana Milovanovića odlučila se za ponudu višestrukog šampiona Grče AEK iz Atine

– Nismo mogli da od nekoliko odličnih ponuda odbijemo AEK koja je po klub kao što je Proleter, rasadnik talenata istorijska zadovoljno će sportski direktor Amir Bislimi.

Pominju se velike cifre.

Kao i u ostalim klubovima finansijske stvari su poslovna tajna. Dovoljno je reći da je istorijski. Otvorili smo novo fudbalsko tržište. Karaklajić je stavio paraf vernosti na 5 godina – odgovorio je Bislimi.

Karaklajić nije bio iznenađen ovakvim epilogom.

– Trud, igre u dresu Proletera višestruko se isplatile. Imao sam saznanja da sam u dosta utakmica bio praćen od emisara nekoliko klubova. Moje je bilo da pružam najbolje partije, a ljudima koji su brinuli o karijeri da nađu pravu sredinu. Šta reći. AEK je veliko fudbalsko ime ne samo u Grčkoj već i u Evropskim razmerama. Biće mi velika čast i obaveza da ponesem dres i već u narednoim prvenstvu opravdam uloženo. Želeo bi ovim putem da se zahvalim čelnicima Proletera, stručnom štabu i igračima na nezaboravno provedenom vremenu, evidentnom napretku u karijeri koje je krunisano odlaskom. Klubu koji će mi ostati u srcu želim puno uspeha u predstojećem prvenstvu – na pravi način se oprostio Petar Karaklajić.

Za četu sa Slane bare prelazni rok što se odlazaka i dolazaka još je u toku. Blizu izlaznih vrata nalazi se talentovani univerzalac Aleksa Pejić(21),a ponude su stigle za još nekoliko igrača među kojima su i one za iskusnog golmana Nikolu Petrića koji je u predhodnom prvenstvu bio najstandardniji a po ocenama i najkorisniji u redovima mlađeg novosadskog superligaša.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter