0
Ostali sportovi

SBC: Održan MMA spektakl u Odžacima, prvi nakon korone

Objavljeno: 20.06.20 u 18:10

Prestižna MMA organizacija, jedna od najcenjenijih u Evropi – „Serbian Battle Championship“prva je otvorila vrata MMA scene na našim prostorima nakon pandemije izazvane virusom korona.

Ljubitelji mešovitih borilačkih veština imali su priliku da uživaju u vrhunskim borbama MMA ratnika koji su svoju snagu i umeće prezentovali na SCB 28! Revenge manifestaciji održanoj 19. juna 2020. na centralnom Platou u Odžacima.

Pod otvorenim nebom borilo se 16 MMA asova. U glavnoj borbi večeri koja je donela okršaj dva najkvalitetnija borca na ovim prostorima, dva velika šampiona, Mire Jurkovića iz Srbije i Gorana „Ghost“ Reljića iz Hrvatske, nakon velike, iscrpne, kvalitetne borbe, podeljenom odlukom sudija za pobednika je proglašen Reljić bivši UFC i Rizin borac.

Atraktivnost i kvalitet nisu manjkali ni u borbama koje su bile prethodnica glavne. Videli smo na delu kako dokazane borce evropske i regionalne scene, tako i mlade nade čije vreme u oktagonu tek dolazi.

Bivši šampion lake kategorije Nemanja „Sledgehammer“ Kovača nokautirao je u prvoj rundi Milana Nakića, Jovan Zdelar iz novosadskog Family Fight Team-a u svom drugom profi nastupu gušenjem je stigao do pobede nad iskusnijim parterašem iz Hrvatke, Stanislavom „Panterom“ Krofakom. Beogradski ratnik Nenad Avramović jednoglasnom odlukom sudija izašao je kao šampion iz duela sa opasnim fajterom iz Hrvatske Enisom Mučajem.
Mladi hrvatski borac Ilija Brkan nokautom u drugoj rundi zaustavio je iskusnog Nebojšu Mršića, dok je Slavoljub Mitić iz Novog Sada takođe nokautom, ali u prvoj rundi rešio meč u svoju korist u sudaru sa Adrianom Radovanovićem iz Subotice. U poluteškoj kategoriji Nemanja Uverić je jednoglasnom odlukom sudija salvadao predstavnika Hrvatske Anđelka Kitića.

“Korona je paralizovala ceo svet, ne samo svet sporta, ali evo polako se vraćamo na stare uspeha koje smo trasirali prethodnih godina. Prva prilika koja se otvorila da se organizuje MMA manifestacija mi smo je sa zadovoljstvom prihvatili i sa velikim ponosom možemo reći da je bila i više nego uspešna. Pred oko više od 2000 ljudi, pod otvorenim nebom imali smo sjajne borbe, velike šampione, potvrdili smo kvalitet. Idemo dalje i još jače u nove pobede, ako sve bude u redu što se tiče korone, naredni događaj planiramo za septembar u kome bi na scenu izašli ne samo regionalni asovi, već asovi iz celog sveta” – zaključio je prvi čovek SBC organizacije Bojan Mihajlović.

Serbian Battle Championship 28 Revenge
Plato SPC Odžaci, Odžaci, Srbija
19.06.2020.

REZULTATI:

1. Ilija Brkan pobedio Nebojšu Mršića tehničkim nokautom TKO (predaja) 2R 5:00

2. Slavoljub Mitić def. Adrian Radovanović nokautom KO 1R 3:04

3. Nikola Egić vs. Nemanja Prhić – No Contest (udarac ispod pojasa)

4. Nenad Avramović pobedio Enisa Mučaja jednoglasnom odlukom 3R 5:00

5. Jovan Zdelar pobedio Stanislava Krofaka gušenjem (Rear-Naked Choke) 1R 2:15

6. Nemanja Kovač pobedio Milana Nakića nokautom KO (Punch) 1R 1:19

7. Nemanja Uverić pobedio Andjelka Kitića jednoglasnom odlukom 3R 5:00

MAIN EVENT
8. Goran Reljić pobedio Mira Jurkovića podeljenom odlukom 3R 5:00

FOTO: SBC 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter