0
Evropske lige

FOTO: PRITNSCREEN

KLAUDIO RANIJERI: Igranje bez publike, to je smrt…

Objavljeno: 05.04.20 u 21:02

Trener Sampdorije istakao je da će takmičenje moći da se nastavi tek kada svi budu potpuno zdravi.

Korona virus stopirao je sva sportska dešavanja, a pandemijom su najžešće pogođene SAD, Španija, Italija, Nemačka, Francuska i Kina…

Bivši trener Rome, Juventusa, Lestera, Čelsija, Intera, Napolija i Atletiko Madrida smatra da nije dobar predlog da klubovi iz severnog dela Italije, gde je žarište virusa, igraju kao domaćini u nekim drugim gradovima.

– Italija je potopljena kao da smo u ratu. Velike gradske bolnice su na kolenima. Kada će javna mesta i hoteli ponovo biti bezbedni? Pričalo se o odigravanju utakmica na neutralnim terenima, izuzimajući neke regione. Ne slažem se sa tim, ili ćemo svi da nastavimo ili neće niko. Igranje bez publike nije fudbal, to je smrt. Ali, ako je to jedini način da ponovo igramo fudbal, prihvatićemo rekao je Ranijeri.

Sampdorija je kao klub imala najviše slučajeva pozitivno testiranih igrača.

– Smirio sam se kada su mi igrači rekli njihove priče, da imaju manje prehlade i da nemaju oštećenja na respiratornim traktovima. Rečeno je i da ovaj virus može da napravi srčane probleme: zato će doktori imati posla da vrate sve te igrače u dobro stanje kada opet krenemo da treniramo. Biće dosta provera. Sa zdravljem nema šale.

Slavni trener smatra da bi trebalo s dosta opreza razmatrati povratak na teren.

– Odrastao sam sa loptom u nogama, u ovom sportu sam 50 godina. Nikada ne bih odbio utakmicu, ali u ovakvoj situaciji, morate biti ozbiljni. Neću ulaziti u kontroverze, već ću reći ono što mislim da bismo trebali da očekujemo kada ponovo počnemo, a to je da će se oni koji su imali virus osećati slabo tokom prvih nekoliko treninga – zaključio je Ranijeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter