0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HOSE KANJAS IZ ŠPANIJE: Hvala Zvezdi, ne želim u karantin!

Objavljeno: 27.03.20 u 09:15

Španski vezista govorio je u Španiji o Crvenoj zvezdi i situaciji koja od zime za njega nije nimalo lako, pošto klub ne računa na iskusnog vezistu.

Kada je pandemija korona virusa počela da odnosi stotine života u Španiji, Hose Kanjas je tražio od Crvene zvezde da ga pusti u domovinu da bar deset dana provede sa porodicom u teškim trenucima. Srpski šampion mu je izašao u susret i on se i dalje nalazi u domovini.

– Tražio sam od kuba da odem u Španiju na deset dana, a taman kada je trebalo da se vratim, u Srbiji su proglasili vanredno stanje. I dalje ima letova, ali bih onda po dolasku u Beograd morao u karantin na 28 dana. Pošto je srpska liga u prekidu i ekipa ne trenira, dobio sam dozvolu ljudi iz kluba da ostanem duže i hvala im na tome – zahvalio se klubu Kanjas u intervjuu za ‘Marku’.

Španac je kod Vladana Milojevića bio standardan, ali je dolaskom Dejana Stankovića ‘sklonjen’ iz tima.

– Moj status se promenio dolaskom novog trenera Dejana Stankovića. Nisam u timu, otkada je on došao, treniram samostalno.

Ipak, nije ljut, kako kaže ostavrio je životni san u Beogradu da igra Ligu šampiona.

– Čast mi je što sam prvi Španac koji je igrao i dao gol za Crvenu zvezdu. Smatram sebe srećnim čovekom što sam profesionalni fudbaler i što sam igrao u klubovima u kojima sam igrao, ali učešće u Ligi šampiona je ostvarenje sna.

Cilj je na leto da napusti Beograd, nada se privlačnoj ponudi.

– Bio sam slobodan igrač posle isteka ugovora sa PAOK-om, u kom sam proveo tri neverovatne godine, najbolje u karijeri. Dolazak u Beograd bio je veliki izazov. Zvezda je klub bogate tradicije, evropski šampion, svake sezone se bori za titulu, igra Ligu šampiona. Bilo je to savršeno mesto za nastavak karijere, ali sada je vreme da razmišljam o budućnosti i nadam se da će za sledeću sezonu iskočiti nešto privlačno – zaključio je Hose Kanjas.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter