0
Ostali sportovi

STRELJAŠTVO: Srpskom miksu pištoljem srebro u Rušama

Objavljeno: 10.01.20 u 22:24

U slovenačkom mestu Ruše počeo je tradicionalni međunarodni miting vazdušnim oružjem, koji je okupio takmičare iz deset zemalja.

Prvog dana, srpski miks, u kojem su gađali sestra i brat Jasmina Milovanović i Dimitrije Grgić, osvojio je srebrnu medalju u nadmetanju mešovitih parova pištoljem.

Jasmina i Dimitrije, srpski reprezentativci i članovi Akademca, su u prvoj fazi kvalifikacija (30 dijabola) zauzeli prvo mesto sa 579 krugova. U drugom delu (20 dijabola) su „ubili“ 377 krugova. Zauzeli su drugu poziciju i plasirali se u meč za zlato u kome su im rivali bili mađarski strelci Renata Šike i Mikloš Tatrai (BHSE Budimpešta), koji su u drugoj fazi skupili 384 kruga.

Mađarski par je u duelu za najsjajnije odličje bio uspešniji, savladao je srpski tandem sa 16:6 u poenima iz serija.

Bronzu je osvojila Hrvatska (Marina Omažić/Željko Posavec). Srbiju je predstavljao i tandem Tamara Đorđević/Petar Nikolić (oboje Akademac) i zauzeo šesto mesto.

U subotu i nedelju na programu turnira u Rušama, koji se organizuje 26.put, su pojedinačna takmičenja. Srbija ove godine ima predstavnike samo u nadmetanjima pištoljem.

FOTO: SSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter