0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

PERUNIČIĆ: Protiv Crne Gore je trenutak odluke, nastavljamo ili se vraćamo podvijenog repa!

Objavljeno: 10.01.20 u 18:23

Loše su Evropsko prvenstvo počeli Srbi, porazom od Belorusije 35:30, a tako su započeli i Crnogorci, porazom od Hrvatske 27:21.

Selektor Srbije Nenad Peruničić izneo je svoja očekivanja pred duel sa komšijama iz Crne Gore. Međusobni duel nosi ‘sve ili ništa’, poraženi se sigurno vraća kući.

PERUNIČIĆ: Odigrali smo kukavički, tim je ogledalo trenera, odgovoran sam!

– Utakmica protiv Crne Gore je trenutak odluke. Ili nastavljamo ili se vraćamo podvijenog repa kući. Stvar je ponosa, časti, inspiracije i odgovornosti koje svi nosimo i predstavljamo svoju zemlju. Očekujem da ovi momci imaju drugaciju reakciju nego što su imali u prethodnoj utakmici. Da imaju bistriju glavu nego što su je imali i malo više vere nego što je bilo – rekao je Peruničić na konfrenciji za medije.

Selektor Srbije navoe je da se nada ‘fajterskoj’ utakmici u Gracu.

– Od momaka ću tražiti sve što sam i do sad. Da daju sve od sebe, pa i preko granice. Verujem da smo spremni da se izdignemo iz ove situacije i poraza u prvoj utakmici. Isto tako verujem i da imamo snagu, karakter da pokažemo zube i da pobedimo – ističe selektor Peruničić.

On dodaje da je Crna Gora jako dobra, mlada reprezentacija, sa igračima iz najjačih liga Evrope.

– Oni su imali sličan put kao i mi. Jako agresivni, što cu i ja tražiti od mojih igrača, cak i više. Nezgodna, agresivna ekipa, sa odbranom koju ne igra mnogo reprezentacija, ali shodno njihovom gabaritu, to im najviše leži. Tu moramo biti jako obazrivi. Tehnicke greške i izgubljene lopte moramo da smanjimo na minimum. Očekujem da ćemo u realizaciji zicera biti barem 50 posto bolji. Da smo imali u prvoj utakmici malo bolju realizaciju, mislim da bi bilo potpuno drugacije – rekao je Peruničić.

Selektor ‘orlova’ naveo je da očekuje znatno bolju reakciju u odbrani…

– Ako stalno ponavljamo lošu odbranu onda sva moja priča pada u vodu – da nam je odbrana glavna snaga i da smo na njoj najviše radili. Situacija nije dobra, nismo krenuli kako treba, govorili smo o prvoj utakmici kao najvažnijoj. Bože moj, muškarci smo, znamo šta želimo. Takve sitacije grade i ličnost i karakter. Prosto moramo da vidimo da li možemo da budemo jači u glavama nego što smo bili – zaključio je Peruničić.

Meč između rukometaša Srbije i Crne Gore igra se u subotu od 18.15 sati.

Pratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

FOTO: RSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter