0
Evroliga

EVROLIGA: De Kolo ‘pokvario’ Spanulisov veliki rekord, drama u španskom derbiju pripala Baskoniji

Objavljeno: 02.01.20 u 22:57

Vasilis Spanulis je večeras ispisao istoriju jer je postao najbolji strelac u istoriji Evrolige.

Popularni ‘Bili‘ je večeras u Pireju stigao do 4.153 poena u 318. odigranoj utakmici u najjačem evropskom klupskom takmičenju i tako je prestigao Španca Huana Karlosa Navara koji je ostao na 4.152 poena iz 341 odigranog meča.

Ali, ovaj rekord zbog kog je i sama utakmica prekinuta u finišu, malo je pokvarila sjajna partija tima Željka Obradovića koji je pucao iz svih oružja i trijumfovao rezultatom 96:87.

Kako su u ovoj utakmici ‘kanarinci’ igrali bez klasičnog centra, oslonili su se na šut sa distance i on ih nije izdao. Čak je i Kostas Slukas pogodio sa preko pola terena protiv bivšeg kluba, što dovoljno svedoči koliko je igrače Fenerbahčea večeras ‘htelo’.

Najviše Nanda De Koloa, koji je postigao čak 32 poena. U poraženom sastavu Nikola Milutinov je postigao 11 koševa.

U španskom derbiju za kraj dana Baskonija je dobila Barselonu sa 74:72, iako je posle prvog poluvremena imala veliku prednost. Međutim, u finišu se tim Svetislava Pešića približio, ali nije uspeo skroz da preokrene.

Oriola je imao šut za trijumf, ali je to učinio preko dva igrača i bila je gotovo nemoguća pozicija. Ovo je prva pobeda Baskonije od kada je Duško Ivanović preuzeo tim.

Evroliga, 17. kolo:

Četvrtak

Crvena zvezda – Bajern 93:63
Žalgiris – Makabi 73:68
Olimpijakos – Fenerbahče 87:96
Baskonija – Barselona 74:72

Petak

18.00 CSKA – Panatinaikos
18.30 Anadolu Efes – Himki
20.45 Asvel – Real Madrid
20.45 Olimpija Milano – Zenit
21.00 Valensija – Alba

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter