0
Domaći fudbal

JUNAK NAPRETKA ZA HS – STEFANOVIĆ: Konkurisao sam za UEFA licencu, nisu našli za shodno da me prime!

Objavljeno: 05.12.19 u 18:23

Juče je odigrano 19. kolo Superlige Srbije, a u duelu Partizana i Napretka gosti su uspeli da preokrenu i savladaju crno-bele rezultatom 2:3. Ivan Stefanović postao je heroj ‘čarapana’.

Otežavajuća okolnost po Kruševljane bila je i činjenica da je tri dana pre ovog duela Predrag Rogan napustio klub. To ipak nije zaustavilo Napredak koji je sa klupe predvodio mladi stručnjak Ivan Stefanović. Sa njim na čelu Napredak je posle 40 godina pobedio Partizan na stadionu u Humskoj.

– S obzirom da je Rogan napustio klub, ja sam sa klupe preuzeo kormilo. Nije mi prvi put, to sam uradio je odlazio Nenad Sakić koji je u klubu bio pre Miše Kosanovića. Pogodilo se da sam i tada menjao šefa upravo protiv Partizana. Tada smo uzeli bod na JNA, namestilo se da juče ponovo bude Partizan. Nismo se posebno pripremali za taj meč. Bitno je bilo da podignemo momke posle teškog poraza protiv Inđije. Uzdigli su se iznad svega i nakon teškog poraza napravili smo spektakularan rezultat. Disali su na terenu svi kao jedan – istakao je Stefanović.

Nakon meča u razgovoru za televiziju koja je prenosila meč Stefanović je bio vidno uzbuđen, te se videlo koliko mu je pobeda značila.

Bilo je dosta tenzija. Partizan nismo pobedili 40 godina na JNA, ja sam dete Napretka. igrao sam u klubu, prošao mlađe kategorije. Napredak je moj klub i druga kuća. Stvarno sam bio srećan nakon meča, zbog sebe, svojih prijatelja i moje porodice – poručuje mladi trener.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👆❤️👏🏻

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Utakmicu je posvetio ocu, koji je takođe bio veliki navijač kluba.

Moj otac je takođe dugogodišnji navijač Napretka. Pratio je sve mečeve našeg Napretka. Nažalost, razboleo se i preminuo je pre tri meseca. Imao sam u podsvesti želju da pobedu njemu posvetim ukoliko napravimo pozitivan rezultat – dodaje on.

Neko opšte mišljenje navijača Napretka je da je klub u Ivanu pronašao novog trenera i da ne treba da traži dalje.

– Kao nekome ko je dete kluba, naravno da mi prija velika podrška koju dobijam od navijača. Međutim, postoji veliki problem oko toga. Ja ne posedujem UEFA pro licencu, konkurisao sam dva puta i ljudi koji vode edukaciju nisu našli za shodno da mene prime. Letos je bio upis i tada je klub poslao dopis i predlog da budem primljen, ali nema veze. Znam da svoj posao radim kako treba, znam da sam veran i odan Napretku i da sam dobar trener i da će doći kad tad i ta licenca. Tokom mog rada u klubu promenilo se dvadesetak trenera. Od svakog od njih naučio sam dosta i mislim da će doći i mojih pet minuta. Mi iz provincije mnogo teže dolazimo do šanse na fudbalskoj sceni srbije, a ne znači da je to merilo, treba da se cene rezultati i neka se po tome odlučuje ko će biti trener i ko će dobiti licencu – rekao je Stefanović.

Zanimljiv je i podatak da je Napredak Partizanu od 2000. godine uzeo 21 bod, a 17 od njih u poslednje četiri godine, Ivan Stefanović je u periodu od povratka u Superligu bio deo stručnog štaba ‘Čarapana’ a sam je Partizanu otkinuo četiri od tih 17 bodova u periodu od 2015. godine.

– U Srbiji često postoji pitanje za koga navijate. Ja sam dete Napretka. Poštujem i Crvenu zvezdu i Partizan. Mi smo kao klub u prošlosti rado zagorčavali život i jednima i drugima. Više bodova smo uzeli Partizanu. Igrače nije potrebno posebno motivisati za velike utakmice. Svesni su značaja velikih duela. Znaju da ih na tim utakmicama gleda cela Srbija i da samo mogu da dobiju. Možda je u tome tajna, treba hladnokrvno izaći na teren, bez pritiska jer svakako nemamo šta da izgubimo, a imamo mnogo da dobijemo – zaključio je Ivan Stefanović trener fudbalskog kluba Napredak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter