0
Auto Moto

MOTO GP: Markez proslavio titulu šampiona sveta u Valensiji

Objavljeno: 17.11.19 u 16:05

Šampionsko slavlje Marka Markesa pred domaćom publikom u Valensiji.

Markes je ranije obezbedio titulu prvaka sveta, a u poslednjoj trci sezone u Valensiji, stavio je ‘šlag na tortu’ pobedom pred domaćom publikom.

Šampion Kraljevske klase je trku odvezao za 41:21.469 minuta. Drugi je kroz cilj prošao vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo (+1.026), dok je treći trku završio Džek Miler iz Pramak Rejsinga (+2.409).

Nakon trojke sa podijuma, u top 10 ušli su Andrea Doviciozo, Aleks Rins, Maverik Vinjales, Đoan Mir, Valentino Rosi, Aleš Espargaro i Pol Espargaro.

Markes je stigao do 420 poena ove sezone i to je najbolji rezultat u jednoj sezoni u istoriji Moto GP šampionata. Bila je to njegova 12. pobeda u sezoni.

U generalnom plasmanu Andrea Doviciozo je iza šampiona sa 269 poena, Maverik Vinjales ima 211, a potom slede Aleks Rins, Fabio Kvartararo, Danilo Petrući, Valentino Rosi, Džek Miler, Kal Kračlou i Franko Morbideli.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter