0
Fudbal

KVALFIKACIJE ZA EP: Hrvatska u Rijeci overila Euro, njoj se pridružile Austrija i Holandija (VIDEO)

Objavljeno: 16.11.19 u 22:53

Večeras smo dobili pet novih učesnika Evropskog prvenstva, a to su Nemačka, Holandija, Hrvatska, Poljska i Austrija.

Hrvatima je bio potreban bod protiv Slovaka u Rijeci, a malo je falilo da strepe u utorak. Naime, igrao se 32. minut kada je Lobotka probio Jedvaja, ubacio loptu u peterac, a Boženik je smestio u mrežu – 0:1.

‘Komšijama’ je svanulo u 56. minutu kada je Vlašić povukao kontru, a onda u svom stilu sa distance pogodio bliži ugao Dubravek – 1:1. Agoniju je prekinuo Petković u 60. minutu golom glavom posle centaršuta Modrića iz korenra. Slovaci su posle isključenja Maka ostali sa desetoricom, a vizu za Euro vicešampionima sveta overio je Perišić pogotkom u 74. minutu. Tako sada u ‘E’ grupi ostaje da u Kardifu Vels i Mađarska odluče o timu koji ide dalje.

U grupi ‘G’ je još prošlog meseca bilo poznato da će na Evropsko prvenstvo Poljska, a četa Brežeka je večeras sa 2:1 pobedila Izrael u gostima. U Jerusalemu su golove za goste postigli Krihovjak i Pjatek, dok je počasni gol za Izrael bio delo Dabura.

Večeras je vizu za Euro overila Austrija koja je pobedila Makedoniju sa 2:1. Lajner je već u 7. minutu sa golom spojio Alabu, a fudbaler Bajerna je predriblao golmana i pogodio praznu mrežu. Pitanje pobednika posle kornera u 48. minutu i velike gužve rešio je Lajner. Makedonci su preko Stojanovskog samo smanjili na 2:1. Južnim komšijama sada ostaje nada da na Euro mogu preko baraža ‘D’ Lige nacija.

U ‘C’ grupi je večeras Nemačka pobedom 4:0 protiv Belorusije overila plasman na kontinentalno prvenstvo, dok je to učinila i Holandija remijem u Belfastu sa Severnom Irksom 0:0. Teoretski ‘ostrvljani’ mogu da prestignu ‘lale’, ali je potrebna senzacija, a ona glasi da ‘oranje’ ne osvoji ni bod protiv Estonije na svom terenu. Znači – Holandija je na Evropskom prvenstvu.

DANAS:

C grupa:

Nemačka – Belorusija 4:0 (1:0)
Severna Irska – Holandija 0:0

E grupa:

Azerbejdžan – Vels 0:2 (0:2)
Hrvatska – Slovačka 3:1 (0:1)

Slobodna je Mađarska

G grupa:

Slovenija – Letonija 1:0 (0:0)
Austrija – Makedonija 2:1 (1:0)
Izrael – Poljska 1:2 (0:1)

‘I’ grupa:

Kipar – Škotska 1:2 (0:1)
Rusija – Belgija 1:4 (0:3)
San Marino – Kazahstan 1:3 (0:3)

Sve tabele kvalfikacija za Evropsko prvenstvo možete pogledati OVDE.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter