0
Domaći fudbal

FOTO:

SOLSKJER: Nema straha od rasizma, gledao sam Partizan uživo, Liga Evrope je bitna za nas!

Objavljeno: 23.10.19 u 20:10

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Soslkjer održao je konferenciju za novinare u Humskoj pred sutrašnji meč sa Partizanom.

Prva tema engleskih medija bio je rasizam, to jest strah da se ne ponove scene iz Sofije kada su tamnoputi reprezentativci Engleske vređani. Norvežanin ne veruje da će se te stvari ponoviti u Srbiji.

– Pričali smo s momcima posle onog što se desilo u Bugarskoj. Upoznati smo sa protokolom u takvim situacijama. Ipak, verujem u dobre ljude i da će atmosfera biti fantastična. Verujem u UEFA, u ono što je rekao Savo Milošević i nadam se da će meč biti prava proslava fudbala – rekao je Solskjer.

Menadžer ‘crvenih đavola’ je ove sezone uživo gledao Partizan protiv njegovog bivšeg kluba Moldea.

– Odgledao sam dosta utakmica Partizana, a gledao sam uživo kada su igrali protiv Moldea, mog bivšeg kluba, tako da ih dobro poznajem. Takođe, pričao sam i sa trenerom Moldea, da čujem njegova zapažanja.

Ole Gunar Solskjer je posebno izdvojio Zorana Tošića koji je nekada nastupao za Mančester junajted.

– Zoran Tošić je igrao kod mene kada sam bio trener rezervnog tima Junajteda. Ima sjajnu levu nogu i radnu etiku, biće lepo videti ga opet sutra. Nadam se da ćemo zaustaviti tu njegovu levicu, u kojoj je mnogo kvaliteta. Partizan ima ritam u igri, ima i visokog snažnog napadača, kao i dva-tri veoma ushićujuća fudbalera – rekao je Solskjer.

Za Mančester junajted je Liga Evrope veoma važno takmičenje.

– Liga Evrope je veoma bitna za nas. Poslednji put kada smo igrali u njoj, osvojili sm je. Plasman u Ligu šampiona sledeće sezone je naš cilj, svejedno nam je da li osvajanjem jednog od četiri mesta u Premijer ligi ili kroz Ligu Evrope – zaključio je Solskjer.

FOTO: Twitter/Pavle Knežević

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter