7
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

NATHO EKSKLUZIVNO ZA HS: Bambi i Instagram su ‘krivi’ za moj dolazak u Partizan, svi su videli da smo bolji od Zvezde, ali…

Objavljeno: 17.10.19 u 19:00

U razgovoru za HotSport Bibras Natho govorio je o dolasku u Partizan, reprezentaciji, duelu sa Crvenom zvezdom, a takođe nam je otkrio i neke privatne detalje.

Bibras Natho jedno je od najvećih fudbalskih pojačanja na ovim prostorima, a njegov dolazak u Partizan oduševio je navijače širom Srbije. Bez obzira na to za koga navijate, njegovi hirurški precizni pasovi izmamljuju uzdahe navijača, a neretko se završe asistencijom. Tridesetjednogodišnji Izraelac uneo je prekopotrebnu živost u vezni red Partizana. Borbenost na terenu iskazuje kao da je ‘dete crno-belih’, a više puta pokazivao je i da mu teško padaju primljeni golovi, a zbog tih emocija i borbenosti brzo je postao jedan od miljenika ‘Grobara’.

Profesionalnu karijeru je počeo 2006. godine u Hapoelu iz Tel Aviva, za koji je odigrao 66 mečeva. Potom je usledila selidba u Rusiju gde je u dresu Rubina iz Kazanja odigrao 147 utakmica, dve manje odigrao je u CSKA iz Moskve gde je nastupao sa Zoranom Tošićem, a potom je u Grčkoj nastupao za Olimpijakos i PAOK, odakle je i došao u Beograd. Na ukupno 418 utakmica postigao je 69 pogodaka, a 83 puta našao se u ulozi asistenta, što je odličan učinak za vezistu. Do sada u Partizanu je odigrao devet mečeva, postigao je tri pogotka uz četiri asistencije. Dok je u dresu Izraela odigrao 64 mečeva a nosi i kapitensku traku. Na početku razgovora za HotSport Natho je uporedio Rusiju, Izrael i Srbiju.

– Što se tiče razlike i života u tim zemljama. Srbija i Izrael su slične po mentalitetu ljudi, u Rusiji je dosta hladnije i drugačiji je život. U sve tri zemlje sam živeo u velikim i lepim gradovima i vodio lep život – počeo je razgovor Bibras Natho.

FOTO: FK Partizan

Kakav je prijem saigrača bio po dolasku u Partizan?

– Igrači su me lepo prihvatili od trenutka mog dolaska u klub. Trudili su se da mi pomognu oko svega što mi je bilo potrebno, svi do jednog su mi olakšali boravak u Beogradu. Posebno Zoran (Tošić prim. aut) i  Vladimir Stojković, konstantno me pitaju da li mi je nešto potrebno. Takođe i svi zaposleni u klubu. Osećam se zaista prelepo, od prvog trenutka kada sam došao.

FOTO: FK Partizan

Pomenuo si Zorana, da li je on ‘kriv’ za tvoj dolazak u Partizan?

– Da, njegova je krivica (smeh). Ozbiljno, on je otpočeo kampanju. Poslao mi je poruku na Instagram, raspitivao se o mojim planovima za budućnost. Počeli smo da razgovaramo i posle je bivalo sve ozbiljnije i na kraju sam odlučio da dođem u Partizan. Ali, prvi korak u pregovorima je načinio ‘bambi’.

Izrael je u prethodnom kvalifikacionom ciklusu izgubio od Slovenije sa 3:2, a Andreas Hercog nije bio zadovoljan igrom svojih pulena, javno je kritikovao igrače, a po pisanju medija to je teško palo pojedinim igračima, Natho objašnjava šta se zaista tada dogodilo.

– Nije bilo ničeg posebnog. Novinari vole da pišu senzacije i poluistinu, tada, nije bilo ničega. U fudbalu postoje emocije, nekada se nešto kaže, ali nije bilo ništa posebno. Atmosfera u nacionalnom timu je fantastična, radimo naporno da budemo sve bolji i sve je u redu. Ja lično tu ne vidim nikakav problem, nema potrebe da se veruje u sve natpise.

FOTO: FK Partizan

Mančester junajted je naredni protivnik Partizana u Grupi L Lige Evrope, gde trenutno crno-beli zauzimaju prvo mesto. Natho je izneo svoja očekivanja pred meč.

– Moje mišljenje je isto i protiv Mančestera i bilo kog drugog kluba, uvek igram da pobedim. Utakmica je  na našem stadionu i pred našim navijačima. Neće nam biti nimalo lako, igramo protiv kluba sa bogatom istorijom. Istina je da se nalaze u nešto lošijoj formi, ipak, to je Junajted. Potrebno je da budemo koncentrisani na našu igru, da uradimo stvari na naš način, ukoliko to uspemo, možemo da ih pobedimo.

Kakvo je tvoje mišljenje o rivalu Partizana Crvenoj zvezdi i dosadašnjem toku šampionata?

Crvenu zvezdu smo pobedili sa 2:0 na našem terenu. Svi su u meču imali priliku da vide da smo bolji fudbalski tim. Igrali smo bolje, ali za sada oni su na prvom mestu. Naravno, u fudbalu postoje mnoge stvari, takođe i u srpskom fudbalu. Mi moramo da gledamo samo sebe i nastavimo sa dobrom igrom i da se pokažemo u što boljem svetlu. Ne smemo da dozvolimo sebi da gubimo bodove na našem terenu. Ukoliko želimo da se borimo za titulu šampiona, tako nešto sebi ne smemom da dozvolimo. Več smo do sada izgubili četiri boda na našem terenu, a to nam je otežalo situaciju. Verujem u naš tim, možemo da budemo znatno bolji u budućnosti.

FOTO: Miroslav Todorović/Partizan

Čime bi se bavio da nisi fudbaler?

– Da nisam fudbaler, to je teško pitanje… Ceo moj život vrteo se oko fudbala i za fudbal. Od kada pamtim sebe igrao sam fudbal. Nisam razmišljao o drugom pravcu. Ukoliko bih morao da odaberem nešto drugo, možda bih bio trener. U svakom slučaju moj život vrteo bi se oko fudbala.

Kako provodiš vreme u Beogradu?

– Do sada nismo imali previše slobodnog vremena, a imam i reprezentativne pauze. Igramo mečeve na tri ili četiri dana, tako da nema mnogo slobodnog vremena, ali kada god ga imam provodim ga sa porodicom, decom, ženom, volimo da uživamo u vremenu provedenom zajedno.

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Profesor Vuletić kao dirigent! Luda atmosfera u svlačionici Partizana!

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

7 Komentara

  1. Kralju,ako jednu utakmicu kod kuce izgubis a drugu odigras nereseno znaci da si izgubio PET bodova a ne cetri. Znaci da ti pojednostavim,ako od mogucis sest osvojis jedan znaci da si izgubio PET. Osim toga, zivite u debeloj zabludi. To sto ste vi sutnuli cetri puta na gol a Zvezda zvanicno ni jednom ne znaci da ste vi ne znam koliko bili bolji na toj utakmici. Kazem zvanicno jer je Zvezda sutnula na gol i tada je lopta zavrsili u mrezi vaseg golmana ali je sudija iz samo njemu znanih razloga taj gol ponistio i vas pogurao. Kao drugo,Zvezda je igrala bez par igraca tu utakmicu i to nakon gostovanja Bajernu iz Minhena. Kao trece,nigde u svetu necete cuti toliko hvalisanje i toliko potenciranje da je neko najbolji u zemlji nakon jednog dobijenog meca.Igra se ukupno tri derbija, prvenstvo postoji bas z tog razloga da se sampionat ne odlucuje na jednom mecu u jednom danu vec kroz citavu godinu moras igrati i proci prvi kroz cilj.Jer jedna utakmica je jedan dan,jedno raspolozenje,Primera radi,prosle godine je Fejenrod pobedio Ajaks sa 6:1 a na krjau je Ajaks bio sampion sa 23 boda vise od Fejenorda.Da li to znaci da je Ajaks namestio i to a i polufinale lige sampiona?Ne morate svi biti zatucani u tom Partizanu,mada kakvo ti je krouzenje tamo ni ne cudi da svi imate tako mali IQ.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter