0
Ostali sportovi

STRELJAŠTVO: Srpske nade u finalu u Budimpešti

Objavljeno: 03.10.19 u 13:30

Juniorska reprezentacija Srbije vazdušnom puškom učestvovaće u petak i subotu na finalnom turniru Evropske lige mladih u Budimpešti.

U završnici lige, u kojoj se nadmeću strelci od 14 do 18 godina, Srbiju će predstavljati Teodora Vukojević, Marko Ivanović (oboje „Čika Mata“), Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće) i Đorđe Savić (Oko sokolovo).

Mesto na završnom takmičenju, Srbija je, u istom ovom sastavu, obezbedila u maju , osvajanjem prvog mesta na kvalifikacionom turniru Regiona „Istok“ u Novom Sadu.

Uz našu reprezentaciju, učestvovaće Švedska, Italija, Mađarska, Poljska, Rusija, Finska i Slovenija. Neposredno uoči takmičenja, osam timova će žrebom biti podeljeno u dve grupe od po četiri ekipe.

U obe grupe timovi će se sastajati po sistemu svako sa svakim.

U duelu dve reprezentacije, svaki član četvoročlanog tima ima direktnog rivala u protivničkom timu. Puca se šest serija od po 10 dijabola. Posle svake serije bolji strelac u duelu dobija dva boda, a ukoliko je nerešeno rivalima ide po bod. Bodovi iz sva četiri pojedinačna duela se sabiraju za ukupan rezultat u meču.Maksimalna pobeda je 48:0. U slučaju nerešenog rezultata 24:24, raspucavaće se dok se ne dobije pobednik.

Prvoplasirani u grupama će proći u finale, a drugoplasirani u meč za bronzu. U mečevima za medalje sistem bodovanja je malo drugačiji. Svaki strelac ispaljuje 20 dijabola, takođe ima direktnog rivala u suparničkom timu,a bodovi se dele posle svakog hica. Maksimalan trijumf je 160:0.

-Naši strelci su se intenzivno pripremali za turnir u Budimešti, imaju iskustva sa međunarodnih takmičenja. Spremni su za izazov. Međutim u ovakvom sistemu takmičenja, u kome nije bitan ukupan rezultat, već da u direktnom duelu nadmašiš rivala u seriji, bitan faktor može da bude i sreća, kao i žreb. Nadam se da će naši takmičari ponoviti dobro izdanje sa turnira u Novom Sadu – kaže Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter