2
Odbojka

EP: ‘Plava četa’ zasenila ‘grad svetlosti’, pregazila Sloveniju i pokorila Evropu!

Objavljeno: 29.09.19 u 19:40

U finalu Evropskog prvenstva u pariskom ‘Bersiju’ Srbija je do nogu potukla Sloveniju 3:1 (19:25, 25:16, 25:18 i 25:19) za treće istorijsko zlato.

Čuvaj se svete, plave čete! Srbija je prvak Evrope. Četa Slobodana Bobe Kovača do nogu je potukla Sloveniju i stigla do svog trećeg zlata na kontinentalnim šampionatima, prvog posle osam godina.

Dobro su Slovenci otvorili utakmicu, stekli brzu prednost pre svega dobrim blokom i poveli sa 1:0 u setovima 25:19. Ipak, straha nije bilo…

‘Plavoj četi’ je bilo potrebno samo da se malo zagreje, a onda poput ‘tenka’ krene da gazi. Raspucao se pre svih Kovačević, pratio ga je Anastasijević, a kada je najpotrebnije bilo da se odmene naša dva ‘pucača’ razigrao se Petrić. Drugi set i ubedljivih 25:16.

Treći set i nova školica odbojke za Slovence. Proradio je servis Atanasijevića i Lisinca, blok je bio neprolazan i novih 25:18 za veliki preokret 2:1 u setovima. Na krilima dobre igre iz prethodna dva seta, naša selekcija je povela sa 23:15 u četvrtom setu. Došlo je do malih trzavica čudnih za odbojku, ali su naši zlatni momci zadržali kocentraciju i slavili sa 25:19 – 3:1 u setovima. Mnogobrojni navijači Slovenije u Bersiju su zaćutali, čula se pesma naših navijača.

Bravo, momci! Raduj se Srbijo!

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter