0
Američki fudbal

KAPITEN NAPRAVIO ISKORAK: Ivan Nedeljković je novi trener SBB Vukova

Objavljeno: 17.09.19 u 12:52

SBB Vukovi imaju novog trenera seniorske ekipe. U pitanju je dugogodišnji igrač i kapiten Vukova Ivan Nedeljković, a samim tim, Nedeljković je i završio igračku karijeru.

On je ujedno i prvi domaći glavni trener tima od 2007. godine, kada je Vukove vodio Aleksandar Hadži-Pavlović. Nedeljković je rođen 29.1.1988. godine u Beogradu. Za klub Vukova nastupao je od 2003. godine, kada je klub i osnovan. Tokom prethodnih 16 godina za beogradski klub odigrao je preko 150 utakmica u svim takmičenjima i osvojio je sedam puta šampionat Srbije (Serbian Bowl IV, VII, VIII, IX, i X uz dva SAAF šampionata), jedan Kup Srbije i šest puta CEFL ligu.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 13 utakmica i učestvovao u najvećim uspesima Srbije. Jedan je od najboljih igrača na poziciji safety u istoriji američkog fudbala u Srbiji. Osim toga pokrivao je i poziciju LB, a igrao je i u napadu na poziciji hvatača.

Ivan Nedeljković kaže da će ova promena doneti samo boljitak Vukovima.

– Ništa se ne menja. Smatram sebe detetom ovog kluba i ove ekipe, učestvovao sam u uspesima i neuspesima kluba i kao tinejdžer i kao zreo čovek. Doživljavam ovaj klub kao nešto svoje – rekao je Nedeljković.

Popularni Džimi će zapravo biti na čelu igračkog programa Vukova, a pored seniorskog tima biće glavni trener juniora. Ofanzivni koordinator biće Vojin Milić, koji će zvati napadačke akcije seniora i juniora.

Poznat je već ostatak stručnog štaba juniora koji svoju prvu utakmicu igraju za dve nedelje: za igru ofanzivne i defanzivne linije biće zadužen Vladimir Uzelac, dok će lajnbekere trenirati Andreja Stevanović. Defanzivni koordinator obema ekipama biće HC Ivan Nedeljković.

– Prioritet će biti sređivanje igračkog kadra. Plan je da igru zasnivamo na momcima koji su ponikli u Vukovima, smatram da tu leži potencijal i snaga ovog tima. To je ujedno i formula koja u Evropi daje rezultate – izjavio je Džimi.

U klub se vratio i Mihailo Stefanović, bivši WR kluba koji je preuzeo pionirski tim pre mesec dana. Na Otvorenom prvenstvu Beograda pre dve nedelje Vukovi su osvojili drugo mesto.

SBB Vukovi sledeće sezone osim u Sport Klub Prvoj ligi Srbije nastupaju u CEFL kup takmičenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter