0
Evropske lige

SERIJA A: Inter zauzeo prvo mesto, Napoli siguran protiv Sampdorije

Objavljeno: 14.09.19 u 23:58

U preostalim mečevima Serije A slavili su favoriti

Napoli – Sampdorija 2:0 

Dris Mertens danas je bio čovek odluke. Jasno je to bilo i čuvaru mreže Sampdorije, koji je dva puta vadio loptu iz mreže u Napulju. Oba puta je tamo spakovao Mertens – 2:0.

Prvi pogodak u 13. minutu  je bio čista egzekucija sa peterca, na loptu ubačenu sa desne strane. Majstorski dodir Belgijanca i fudbal pored bliže stative završava u mreži.

Povratna lopta u 67. minutu  i Drisov udarac koji pogađa tačno gde treba . Golman Sampdorije je već bio ispao iz akcije, odlutao za loptom do gol-aut linije. Posle poraza od Juventusa u prošlom kolu večerašnja pobeda donela je mir u kući.

Inter – Udineze 1:0 

Tim Antonija Kontea je od samog početka meča krenula u pravi presing, u prvih dvadeset minuta svoje prilike su propustili Politano, koji je pogodio stativu, i Sensi koji je imao odličan šut.

Na drugoj strani pokušao je Valas, ali njegov slab šut je lako ukrostio Samir Handanović. A onda i detalj koji je obeležio meč. Blizak susret De Paula i Kandreve je u prvom mahu prošao nekažnjeno da bi glavni sudija posle konsultacija sa VAR-om ustanovio da je ofanzivac Udinezea udario šamar iskusnom Italijanu, od 35. minuta tim iz Udina igra bez svoje ‘desetke’ pošto mu je pokazan direktan crveni karton.

Brojčanu nadmoćnost fudbaleri Intera naplaćuju već desetak minuta kasnije kada Sensi koristi odličan centaršut i glavom postiže gol za vođstvo domaćina u 44. minutu.

Po povratku sa pauze pokušao je Lazanja, ali je Samir Handanović još jednom pokazao klasu. Na drugoj strani imali smo prilike Galjardinija i ponovo Sensija, ali ostaje minimalna prednost domaćih igrača. Svoju priliku je imao i rezervista Aleksis Sančez pred kraj meča, ali je odbrana Udinezea odlično reagovala.

Serija A 3. kolo

Subota

Fiorentina – Juventus 0:0

Napoli – Sampdorija 2:0 (1:0)
(Mertens 13, 67)

Inter – Udineze1:0 (1:0)
(Sensi 44)

Nedelja

12.30 Đenova – Atalanta
15.00 Breša – Bolonja
15.00 Parma – Kaljari
15.00 Spal – Lacio
18.00 Roma – Sasuolo
20.45 Verona – Milan
20.45 Torino – Leće

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter