0
Fudbal

KAKO SE ZOVE KOST U GRLU HRVATA: Azerbejdžan! (VIDEO)

Objavljeno: 09.09.19 u 20:13

Veliko iznenađenje dogodilo se u 5. kolu ‘E’ grupe kvalfikacija za Evropsko prvenstvo, vicešampion sveta se obrukao.

Ako fudbalerima Hrvatske stane knedla u grlu, onda je to kada se pomene Azerbejdžan. Tim koji pet kola nije osvojio nijedan bod uspeo je da saplete Hrvatsku. Na stadionu Nefčija u Bakuu, Azerbejdžan je odigrao 1:1 sa Hrvatskom.

Sjajno je trener Azera Jurčević, inače Hrvat, skautirao svoje sunarodnike. Hrvatska je brzo povela posle kontroverznog penala u 11. minutu. Strelac je bio slavljenik Modrić, koji je napunio 34 godine.

‘Kockasti’ su dva minuta kasnije imali dve sjajne šanse preko Rebića, ali je oba puta golman Baljev bio sjajan. U 24. minutu sa distance je pokušao Vlašić, ali je Balajev napravio novu paradu. Azerbejdžan je prvi put zapretio u 33. minutu, ali je šut Šejdaeva odbranio Livaković. Do kraja prvog dela igre Vlašić je imao još jednu šansu, ali je golman domaće ekipe bio neverovatan.

Selekcija Zlatka Dalića se neverovatno povukla u drugom poluvremenu i dala šansu Azerima da napadnu. Sve to je ‘kockaste’ skupo koštalo u 72. minutu kada je Kalilzada promešao odbranu Hrvatske, jednog za drugim prolazio Bartoleca, Brozovića, Lovrena i Vidu i pogodio za 1:1.

Hrvatska je u martu jedva pobedila Azerbejdžan na Maksimiru 2:1 golom u 80. minutu, a pre tri godine u Bakuu je bilo 0:0. Nema sumnje da su Azeri kost u grlu Hrvatima.

E grupa:

Azerbejdžan – Hrvatska 1:1 (0:1)
(Kalilzada 72 – Modrić 11 penal)

20.45 Mađarska – Slovačka

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter