Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak govorio je o odnosu sa selektorom Srbije Dejanom Savićem i utiscima iz Beograda.

Srbija je u finalu Svetske lige na Tašmajdanu sa 12:11 pobedila Hrvatsku. Meč je obeležio potop u Beogradu, ali novo prijateljsko poglavlje dve selekcije u bazenu. Nekoliko dana kasnije intervju za ‘Večernji list’ dao je selektor ‘barakuda’ Ivica Tucak. On je govorio o odnosu sa Dejanom Savićem.


– Deki i ja najveći smo sportski rivali, na bazenu bismo jedan drugoga uništili, ali izvan bazena smo prijatelji i to ništa neće i ne može da promeni. Sličan je odnos i među igračima. E sad, ako je to naše prijateljstvo pomoglo boljim odnosima, onda i Dejan i ja možemo biti zadovoljni. Vreme rata je prošlo, rane i tuga zbog gubitka voljenih ostaju, ali moramo nastaviti dalje da živimo – rekao je Tucak.

On je ponovio da u Srbiji igrači i on nisu imali ni najmanje probleme.

– Nama nije nedostajalo ništa, obezbeđenje je s nama bilo 24 sata i sve je prošlo u redu. I atmosfera na tribinama bila je prijateljska, prava sportska.

Ivica Tucak je poručio da će Hrvatska uskoro pobediti Srbiju u finalu nekog takmičenja.

– Dobro, samo mi smo nekad gubili 6:12, a sada smo u najmanju ruku bili ravnopravni. Izgubili smo utakmicu zbog spornog peterca, u gotovo istoj situaciji u našoj utakmici u grupi na Jokoviću ga nisu svirali. Moramo nastaviti da radimo, pa će se i to s finalima promeniti. Dočekaćemo jednom i Srbe u finalu, budite bez brige – rekao je selektor ‘barakuda’.