0
Ostali sportovi

EVROPSKE IGRE MLADIH: Srebro za srpski miks pištoljem u Minsku

Objavljeno: 22.06.19 u 17:10

Srpski tandem Zorana Arunović/Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju u takmičenju mešovitih parova vazdušnim pištoljem na drugim Evropskim igrama u Minsku! To je prva medalja za olimpijski tim Srbije na Evropskim igrama 2019. Uostalom, miks pištoljem je bio i prvo finale EI u glavnom gradu Belorusije.

Arunovićeva i Mikec, koji su se takmičili kao tim Srbija 2, su u prvoj fazi kvalifikacija zauzeli treće mesto sa 576 krugova (iz 60 dijabola). U drugu fazu prolazi osam parova. Tim Srbija 1 (Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić) se plasirao na 18. poziciju, sa 567 krugova, pet manje od rezultata neophodnog za plasman dalje.

U drugoj rundi, u kojoj svaki par ispaljuje 40 hitaca, Zorana i Damir su zauzeli drugo mesto sa 385 krugova i ušli u finalni duel sa timom Rusija 1 (Vitalina Bacaraškina/Artem Černousov). Ruski strelci, aktuelni svetski prvaci, su u drugoj fazi kvalifikacija „ubili“ četiri kruga više od Arunovićeve i Mikeca. Bacaraškina i Černousov su zimus na Prvenstvu Evrope osvojili srebro, kada su Arunovićeva i Mikec bili treći. Aktuelni evropski prvaci Olena Kostevič/Oleg Omelčuk (Ukrajina) su eliminisani u prvoj fazi kvalifikacija.

Posle svakog hica u mečevima za medalje (finale, meč za bronzu) se sabiraju rezultati, par sa boljim zbirom dobija dva, a ukoliko je nerešeno svakom ide po poen. Tim Rusije je odlično počeo finalni dvoboj, bio je uspešniji u prve četiri serije i poveo sa 8:0. Prednost stečenu na početku, Černousov i Bacaraškina su zadržali do kraja i Arunovićevu i Mikeca savladali sa 17:9.

Vazdušni pištolj, miks

Meč za zlato: Rusija 1(Vitalina Bacaraškina/Artem Černousov) – Srbija 2 (Zorana Arunović/Damir Mikec) 17:9 u poenima

Meč za bronzu: Nemačka 1 (Sandra Rajc/Kristijan Rajc) – Belorusija 2 (Viktorija Čajka/Abdul –Aziz Kurdzi) 16:8 u poenima.

Kvalifikacije – Prva runda (svaki par ispaljuje 60 dijabola): 1. Bugarska (Marija Grozdeva/Samuil Donkov) 581 krug, 2. Rusija 1  580, 3. Srbija 2 576… 18. Srbija 1 (Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić) 567… Ukupno 27 parova. Za prolaz u osam najboljih 572 kruga. Druga runda (40 dijabola): 1. Rusija 1 389, 2. Srbija 2 385, 3. Nemačka 1 382, 4. Belorusija 2 379.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter