16
AdmiralBet ABA Liga

Košarkaši Crvene zvezde juče su osvojili 20. titulu prvaka države, a mnogo se prašine diglo oko odlučujućeg poena Bilija Berona.

ZVEZDA JE ŠAMPION: Deleon odbio žalbu Partizana, evo i obrazloženja…

Objavljeno: 18.06.19 u 16:48

Košarkaši Crvene zvezde juče su osvojili 20. titulu prvaka države, a mnogo se prašine diglo oko odlučujućeg poena Bilija Berona.

Amerikanac je postigao koš polaganjem u poslednjoj sekundi utakmice, ali je pri prodoru napravio više od dozvoljena dva koraka. Zbog toga je Partizan posle meča uložio žalbu i tražio ponavljanje utakmice. Tim povodom danas se oglasio predsednik KLS Superlige Srbije Leon Deleon.

Žalba Partizana se odbija, jer nije po pravilima FIBA, tačnije greška sudija ne može da utiče na ponavljanje utakmice. Evo i obrazloženja:

– U vezi sa žalbom KK PARTIZAN da je pobednika rešio koš koji je Bili Beron postigao posle greške u koracima, od sportskog direktora KLS je dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi: „Previd sudija-nedosuđeni koraci u poslednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro.“ I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tačka C1) žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poruka Grobara za uprave oba kluba: „Draž derbija se mora sačuvati, karte gostujućim navijačima“

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

-Zbog negativne ocene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej ofa sudije I.Belošević, U.Obrknežević i U.Nikolić, se po automatizmu kažnjavaju sa po 3 utakmice u tempu delegiranja, shodno čl.61 Ž) 4 Propozicija takmičenja.

Takođe, KLS Superliga kaznila je Partizan sa 102 hiljade dinara zbog nesporskog ponašanja navijača i ubacivanja raznih predmeta na teren. Novica Veličković i Mohamed Faje se novčano kažnjavaju zbog tehničkih grešaka sa po 12 hiljada dinara.

Saga je završena brzo, Crvena zvezda je novi šampion Srbije…

0
0

16 Komentara

    • Мајка хтјела да га побаци али јбга украо јој је 3 мјесеца па нису смјели доктори а и лупио би им казну зазо што им сако није закопчан до краја

      0
      0
      Odgovori
  1. Zasto se marLi ne oglasava, mozda se sprema da ‘ispuni obecanje’ u vidu ISTUPANJA IZ KLS ako ‘sudije’ nastave sa „GRESKAMA“ SAMO I ISKLJUCIVO NA STETU KKP..??!!!..a mozda jos ceka na nalog gazde mu, kako i sta dalje da uradi.-PERFIDNO I DEMAGOSKI…??!! ..ili se sprema da pruzi OTPOR sefu u konacnoj OSTAVCI na mesto TROJANSKOG..ELEMENTA U RAZBIJANJU KKP..?!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Udahnite malo vazduha, smirite živce,to utiče na zdravlje. Zvezda će i sledeće godine biti šampion,a vi se nadajte,kao i ove godine.

    0
    0
    Odgovori
  3. Nek se Covic kao postenjacina i prizna da titulu nisu zasluzili vec kradjom sudija.Sta bi se desilo da je Partizan na takav nacin uzeo titulu?Covic kao posten covek koji ne voli kradju,poznat je po tome na Kosovu,Fmp,Partizanu i Buducnosti nek izadje i prizna poraz.

    0
    0
    Odgovori
  4. Brzo zaboravlja te Niš i pet grešaka sudija na štetu Zvezde u poslednja dva minuta. I kao što kaže Lazić, vraćanje dugova.

    0
    0
    Odgovori
  5. Hoce li neko da prebroji koliko je koraka napravo Renfro u prethodnom napadu Partizana.Ovakvi koraci su sasvim normalna pojava.

    0
    0
    Odgovori
  6. „Gospoda“ iz Zvezde ne znaju značenje reči „sramota“. A ne znaju zato što obraza nemaju. Ustvari nikada ga nisu ni imali.

    0
    0
    Odgovori
  7. Nemora da se poništi utakmica ali može taj koš berona i da se igra peta utakmica. To što kažnjavate sudije neznači ništa. Dali je gospodu iz zvezde sramota?

    0
    0
    Odgovori
    • Na utakmici je bilo i grešaka na račun Zvezde, čak i mnogo više! Nedosuđena nesportska Renfrou, pod jedan! Tehnička Marinkoviću, pod dva. Koraci Renfroa, pod tri… Kako se to može ispraviti? A „realan“ je, osim sa časova morala, bežao i sa časova srpskog jezika: „nemora“, „dali“, „neznači“… O velikim početnim slovima i znacima interpunkcije, ne bih…

      0
      0
      Odgovori
  8. Svake godine Zvezda osvoji neku titulu koja je sporna. Postize golove iz auta, sudije priznaju. Lopta ne prelazi gol liniju, sudije sviraju gol, kosarkas napravi 4 koraka umesto 2 sudije ne sviraju prekrsaj… Dokle tako?

    0
    0
    Odgovori
        • @alex pfc
          ako vas godinama nije bilo sramota, sto bi nas? ucilo smo od vas kako se to radi

          0
          0
        • Da li ga sramota???????????? Alo bre on navija za prigradskog privatnog mutanta laze samo sebe jer drugi ne veruju da je to zvezda koja je ugasena. Bas takav goblin zna za sram!

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter