0
Boks

FOTO: Bokserski savez Srbije

VELIKI SPEKTAKL U PROKUPLJU: Centar Topličkog okruga biće epicentar srpske boks scene (FOTO)

Objavljeno: 24.05.19 u 12:10

Srbija će u vikendu koji je pred nama dobiti nove boks šampione.

Grad na reci Toplici smešten u svojevrsnoj oazi prirode, grad fascinantine istorije – Prokuplje domaćin je Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu 2019. U sportskoj hali „Dr Zoran Đinđić“ proteklih dana prodefilovao je veliki broj majstora plemenite veštine kako u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Veliko finale koje će iznedriti nove asove i nove vlasnike pobedničkih pehara zakazano je za subotu 25. maja od 19 časova, uz besplatan ulaz za sve poklonike ovog sporta i uz direktan TV prenos na TV ArenaSport. Glavni pokrovitelj ove manifestacije je Opština Prokuplje, a generalni sponzor je Telekom Srbija.

– Prokuplje ponovo postaje metropola boksa, kao u vreme Bratislava Ristića, Fazlije Šaćirovića, Alisanovića i Dejana Jovanovića. Odluka da šampionat Srbije organizujemo u ovom gradu donešena je sa jasnim ciljem, ponovo podići boks ne samo u Prokuplju, već celom Topličkom okrugu koji je uvek Srbiji davao velike heroje, hrabre momke, šampione. Predsednik Vučić nam je dao zadatak da ponovo vratimo boks u velikim centrima širom nape zemlje, sa naglaskom na Prokuplje. Kupili smo novi ring i opremu za BK Topličanin, kako bi imali uslove za vrhunske treninge. Opština Prokuplje obezbediće operativne troškove za takmičare iz ovog kluba, pa se nadamo da će ovaj grad vrlo brzo imati nove šampione – istakao je Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Legende ex Yu ringa, pored domaćina Fazlije Saćirovića i Bratislava Ristića, među kojima su Ace Rusevski, Mirko Puzović, Tadija Kačar, Ljubiša Simić, Milivoje Labudović, pomno su ispratili sve kvalifikacione mečeve Pojedinačnog prvenstva Srbije 2019, srećni i zadovoljni prikazanim partijama 60 najboljih boksera koji su se prethodno kvalifikovali za ovo Prvenstvo, isčekuju i finalnu veče i nove prvake.

U Prokuplju, kao i okolnim mestima vlada ogromno i interesovanje za šampionat države koji je izabrao da u ovoj godini upravo na jugu naše zemlje okupi najbolje što srpska boks scena ima što je izazvalo oduševljnenje i kod samih boraca. Tribine su bile pune tokom samih kvalifikacija, dok se za finale očekuje prepuna hala ispred koje će biti postavljen i video bim na kome će biti emitovan uživo prenos za sve one koji ne budu uspeli da se nađu pod svodovima sportskog centra.

Organizatori su pozvali publiku, sve ljubitelje boksa, kao i predstavnike sedme sile da dođu, podrže srpske boksere i uživaju u čarima ovog sporta.

Pred vama su rezultati borbi koje su održane juče, pred četvrtfinalne duele:

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter