0
Auto Moto

Monte Carlo, Monaco 26th May 2013 Nico Rosberg, Mercedes W04, leads at the start. World Copyright: Andy Hone/LAT Photographic ref: Digital Image HONY0050

F1 POTVRDILA POVRATAK: Vraća se Velika nagrada Holandije!

Objavljeno: 14.05.19 u 13:01

Formula 1 je i zvanično najavila da će se od sledeće godine vratiti u Holandiju.

Nakon 35 godina pauze Evropa dobija još jednu trku u šampionatu F1. U pitanju je staza Zandvort koja je poslednji put bila u kalendaru 1985. godine, a na njoj je poslednji slavio Niki Lauda. Najuspešniji tim na Velikoj nagradi Holandije bio je Ferari koji je slavio u devet navrata. Zandvort se vraća u trenutku kada sve veći uticaj u Formuli 1.

Ovo će biti druga nova staza u šampionatu Formule 1 naredne sezone jer će se takođe od 2020. voziti i u Vijetnamu. Još uvek međutim nije poznato u kom mesecu će se voziti Velika nagrada Holandije. Do 1985. godine se trka u Zandvortu uglavnom vozila krajem avgusta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zandvoort – we’re coming! The Dutch Grand Prix is back. See you in 2020 👊🇳🇱 . #F1 #Formula1 #DutchGP #Zandvoort @circuitzandvoort

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

FOTO: Andy Hone/LAT Photographic 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter