in ,

STRELJŠATVO: Srbi osvojili 11. i 13. mesto u Pekingu

FOTO: SS Srbije

Svetski kup u Pekingu nastavljen je danas timskim takmičenjima. Treći dan bio je rezervisan za nadmetanja mikseva vazdušnim oružjem.

Srpski mešoviti par puškom Andrea Arsović/Milutin Stefanović je osvojio 11. mesto u kvalifikacijama. Samo 0,2 kruga delila su ga od prolaska drugu fazu takmičenja. U istoj disciplini Sanja Vukašinović i Lazar Kovačević su, u konkurenciji 62 para, zauzeli 13. poziciju.

Naše ekipe u takmičenju vazdušnim pištoljem završile su u sredini plasmana. Učestvovala su 54 para. Miks Zorana Arunović/Damir Mikec je zauzeo 26, a tim Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić 27. mesto.

U Pekingu je prvi put testiran novi, eksperimentalni sistem takmičenja mikseva, sličan onom koji je bio na snazi na Evropskim prvenstvima 2016. i 2017. godine.

U kvalifikacijama , svaki član ekipe je pucao po 25 metaka (umesto 40 kao što je po zvaničnim pravilima). U dalju borbu prolazi osam najboljih ekipa (umesto pet), koje se u četvrtfinalu sastaju po sistemu prvi sa osmim, drugi sa sedmim…

Arsovićeva i Stefanović su „ubili“ 522,0 krugova. Sa osmog mesta u četvrtfinale je sa samo dva deseta dela kruga boljim rezultatom od tima Srbija 1 prošla je ekipa Rusija 2 (Julija Karimova/Grigorij Šamakov), koja je kasnije stigla do bronze. Sanja Vukašinović i Lazar Kovačević su skupili 521,1 krug.

Naši miksevi pištoljem su postigli identične rezultate – po 474 kruga. Arunovićevoj i Mikecu je pripalo 26. mesto, jer su pogodili dva „unutrašnja centra“ više od Bobane Momčilović Veličković i Dimitrija Grgića, koji su se plasirali na 27. poziciju. U čevrtfinale je vodio 481 krug.

Pobednici duela u četvrtfinalu idu u polufinalne mečeve. Bolji iz polufinalnih duela idu u finale, poraženi u dvoboj za bronzu. Posle svakog hica u duelu sabiraju se rezultati. Par sa boljim rezultatom dobija dva boda, ukoliko je izjednačeno svakom ide po jedan bod. U mečevima za medalje pobeđuje ekipa koja prva skupi 16 poena, s tim što razlika mora da bude dva boda.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

VEOMA VAŽAN ISPIT: Savo brani gol sa remontovanom odbranom, u špicu samo jedan igrač! (SASTAV)

ŽARKO PASPALJ O DEŠAVANJIMA NA JADRANU: Možda Evroligi ovo sve dosadi!