0
Evropske lige

OLE GUNAR SOLSKJER: Možete videti DNK Junajteda u mnogim igračima mog tima

Objavljeno: 23.04.19 u 21:56

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je danas da mnogo njegovih fudbalera imaju u sebi klupski DNK, posle kritika zbog loše igre u porazu od Evertona.

Junajted je u nedelju izgubio sa 0:4 od Evertona i pretrpeo šesti poraz u poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima. Solskjer je tada kritikovao igrače, odgovornost je preuzeo i Nemanja Matić, dok je Pol Pogba rekao da igrači u toj utakmici nisu poštovali ni klub ni navijače.

– Učim o igračima. Sada nije vreme da pričamo o promenama. Možete videti DNK Mančester Junajteda u mnogim igračima mog tima. Moramo da dovedemo neke fudbalere, a neki će morati da odu, rekao je Solšer, preneli su britanski mediji.

Posle 35 kola Junajted je šesti na tabeli sa 64 boda i ima tri manje od trećeplasiranog Totenhema. Četvrtoplasirani Čelsi ima 67 bodova, ali i utakmicu više, a Arsenal na petom mestu ima 66 bodova, ali iz 34 utakmice.

Junajted će u sredu uveče na svom terenu dočekati gradskog rivala Siti. Siti se bori za titulu sa Liverpulom i ako pobedi preuzeće prvo mesto na tabeli sa bodom više.

Solšer, koji se izvinio navijačima zbog igre protiv Evertona, rekao je da veruje da može da bude uspešan u klubu, sa kojim je u martu potpisao višegodišnji ugovor.

– Verujem u moj tim i verujem u sebe. Ali, kada imaš loše rezultate moraš da imaš dovoljno samopouzdanja da kažeš: ‘Na ovaj način ćemo da radimo’. Planiramo unapred, radimo ono što mislimo da je ispravno za klub. Volim ove momke. Volim ih. Oni su sjajni. Pomažem igračima, ali vodim ekipu za klub. Sve napore ulažem u ono što je dobro za klub, naveo je Solskjer.

On je dodao da je posle poraza od Evertona sazvao sastanak, rekavši da su igrači ‘patili’ i da su ‘izneverili sebe’, ali je istakao da on vodi tim i da ih neće kazniti.

Norvežanin je rekao da je predstojeći derbi savršena prilika igračima da odgovore na kritike, ali ih je upozorio da budu spremni na Sitijev presing i agresivnost.

On je rekao da očekuje da će biti mnogo prekršaja, da Siti neće dozvoliti lake kontranapade.

– Na terenu nemaš gde da se sakriješ. Navijači će te podržavati sve dok vide da se boriš, naveo je Solskjer.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter