0
Domaći fudbal

FOTO: FK ZEMUN

U ČAST SINIŠE GAJINA: Memorijalni turnir veterana Partizana, Zemuna, Vojke i Maradika

Objavljeno: 13.04.19 u 18:31

Šest godina od smrti jednog od najvećih ikada koji su igrali na Gradskom stadionu.

U čast Siniše Gajina i ove godine odigran je memorijalni turnir veterana na kom su učestvovali i bivši prvotimci zeleno-plavih.

Počeo je Gajin da fudbal igra u Sremcu iz rodne Vojke, a ubrzo se preselio u Zemun gde je praktično proveo celu svoju karijeru. I nakon što je „okačio kopačke o klin“ bio je uz svoj klub, što kao navijač, a i funkcioner, do same smrti 2013. godine. U Ugrinovačkoj, Gornjoj Varoši, Zemunu ime Siniše Gajina Ćinane pamtiće se večno, a da sećanje na ovog virtuoza sa loptom ostane i šire staraju se veterani Fudbalskog kluba Zemun koji su i ove godine odigrali turnir u znak sećanja na nekadašnjeg saigrača i prijatelja.

– Moramo podsećati na delo Siniše Gajina, ja kao najtrofejniji fudbaler u istoriji Zemuna tvrdim da je jedini bolji bio upravo Gajin. Jedino njega računam za boljeg i živu legendu kluba kao čovek koji je beležio najveće uspehe još od kada je stigla prva lopta u naš grad. Do same smrti je bio tu, toliko je voleo FK Zemun da je i kuću kupio kraj stadiona iako je mogao da bira gde će živeti. Zemun je specifična sredina, kroz istoriju je pravio uspehe na duhu koji su činili igrači iz Zemuna i okoline. Neka su druga vremena, u ekipi je od „lokalaca“ sada tu samo Marko Milošević. Nije problem u ljudima „sa strane“, i ja sam nekada davno došao u Zemun, samo prelako zaboravljamo neke stvari i ljude, počeo je priču Dragan Lacmanović.

Na turniru su sem Zemuna učestvovali i timovi veterana Partizana, Vojke i Maradika. Rezultat je bio u drugom planu, sećanje na Sinišu Gajina izmamilo je osmehe i prepričavanje događaja kroz zajedničko „jurcanje za loptom“. Ispred Fudbalskog kluba Zemun, događaju je prisustvovao Boban Sibinović.

– Drago mi je i što je došao neko iz kluba i što je bilo tog ceremonijalnog dela sa dresom i cvećem. Ipak je Gajin ostavio dubok trag u istoriji FK Zemun. Srećan sam što postoji želja kluba i nadam se daljoj saradnji. Bez istorije ne postoji ništa, toga moramo svi biti svesni. Verujem da će i ovaj događaj uticati na naše prvotimce u borbi za opstanak, mi kao veterani im želimo sve najbolje.

Tradicionalni turnir se igra već šesti put i već je postao tradicija.

– Sve ovo postaje tradicija, sem Zemuna ponovo su tu Partizan, Vojka i Maradik. Lepo je obeležiti, Siniša Gajin je čovek koji je zaskužio i više od ovoga. Drago mi je da se nastavlja iz godine u godinu i da je klub bio ovde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter