0
Evropske lige

ŽIRU NAPUŠTA ČELSI: Povratak u domovinu sve je izvesniji!

Objavljeno: 24.03.19 u 17:43

Fudbaler ‘plavaca’ Olivije Žiru rekao je danas da postoji mogućnost da se vrati u Francusku, pošto je neizvesno da li će ostati u londonskom klubu.

On je prošlog januara iz Arsenala prešao u Čelsi, za koji je odigrao 52 utakmice i postigao 15 golova u svim takmičenjima.

Uprkos odlasku Alvara Morate u Atletiko Madrid, a zbog dolaska Gonzala Iguaina na pozajmicu na ‘Stamford Brdiž’, Žiru nema veliku minutažu. Njegov ugovor sa Čelsijem ističe na leto, a francuski mediji spekulisali su da bi Žiru mogao da pređe u Lion.  Sam fudbaler nije to negirao, dok je predsednik Liona Žan Mišel Ola nagovestio je da bi pokušao da dovede Žirua ako fudbaler bude na raspolaganju.

– To je mogućnost. Ali, ja nikoga nisam zvao. Srećan sam u Engleskoj. Uvek je zadovoljstvo biti povezan sa klubom, posebno otkako je predsednik Ola, Lion je dobar klub, rekao je Žiru, a preneli su francuski mediji.

Od 34 premijerligaške utakmice u Čelsiju Žiru je 12 puta bio starter, ali je standardan prvotimac u Ligi Evropa i domaćim Kup takmičenjima.

– Videćemo šta nosi budućnost, pogotovo ako klubu ne bude dozvoljeno da dovodi igrače. Ja želim veću minutažu i važnu ulogu u ekipi, videćemo šta će se dogoditi, dodao je on.

Napadač je standardan u reprezentaciji Francuske, a bio je strelac u utakmici protiv Moldavije (4:1) u petak, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. To je bio njegov 34. gol za državni tim, a više su postigli samo Tijeri Anri (51) i Mišel Platini (41).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter