0
Evropske lige

ZNA SE KO VODI GLAVNU REČ: Na nagovor supruge Van Gal završio karijeru

Objavljeno: 11.03.19 u 20:55

Mnoge stvari u životu završavale su se zbog jedne žene. Ovog puta zbog žene je završena i karijera ikone holandskog fudbala. 

Danas je završena jedna era fudbala u Holandiji. Trener Luj van Gal rekao je zbogom fudbalu i stavio tačku na uspešnu karijeru. ‘Poručnik’ je odlučio da se penzioniše, a sve sa ciljem da ispuni davno dato obećanje.

– Došlo je vreme da ispunim davno dato obećanje. Obećao sam supruzi da ću sa fudbalom da završim kada budem imao 55 godina, dvanaest godina kasnije vreme je da to obećanje ispunim, rekao je Van Gal

Karijeru je počeo 1991. godine u Ajaksu i na klupi Konjanika sedeo je do 1997. godine. Ligu šampiona doneo im je 1995. godine, potom je vodio Barselonu, u dva navrata, reprezentaciju Holandije, AZ Alkmar, Bajern iz Minhena, a poslednji tim koji je vodio bio je Mančester Junajted. Tokom karijere osvojio je 20 trofeja i jedan meč mu je nedostajalo da ima 900 zvaničnih 

U profesionalnoj karijeri je vodio klubove i reprezentaciju Holandije na 899 mečeva i tom prilikom je osvojio 20 trofeja.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter