0
Atletika

ZAŽIVEO JE SRPSKI SPRINT: Milana Tirnanić i Aleksa Kijanović brane čast Srbije u Glazgovu

Objavljeno: 27.02.19 u 11:30

Posle nekoliko godina, ove zime, zaživeo je i srpski sprint, te će naša reprezentacija imati dva takmičara u trci na 60m na dvoranskom EP u atletici u Glazgovu.

Aleksa Kijanović i Milana Tirnanić trčaće na ovoj deonici u Škotskoj, a od Prvenstva Balkana imaju nove lične rekorde 6.75s Aleksa i 7.36s Milana.

Kvalifikacije u muškoj konkurenciji na programu su 2. marta od 10.30h, dok su u ženskoj od 11:15h.

– Pošto sam normu za Glazgov ispunio relativno rano i nisam tokom cele sezone bio pod pritiskom mogli smo rasterećeno da udjemo u svako takmičenje i iz toga je na Balkanijadi proistekao još bolji rezultat i izjednačen državni rekord na 60 metara. Tako da uz takav pristup mislim da na prvenstvu Evrope mogu i do novog nacionalnog rekorda. Očekujem izuzetno jaku konkurenciju, ali takodje veliko i značajno iskustvo koje će mi značiti za prvenstvo Evrope do 23 godine u Švedskoj na leto. Daću sve od sebe i probati da sezonu u dvorani završim na najbolji mogući način – rekao je Kijanović.

Polufinala ih očekuju istog dana u poslepodnevnom delu programa. Milanu od 18.50h, a Aleksu od 19.20h.

– Jedva čekam da se takmičim, pogotovo što ovog puta odlazim na evropsko s normom. Startne liste još uvek nisu izašle, ali meni to uopšte nije od vaznosti, u kojoj ću grupi biti. Moje je da dam sve od sebe. Trenutno je od 46 takmičarki moj rezultat 30. Kvalifikacije ce se odrzati u subotu u 11.15, sto je po nasem vremenu 12.15h, a meni to skroz odgovara s obzirom da inače treniramo u to doba dana. Za prolaz u polufinale je pre 2 godine bilo potrebno 7.46s, tako da ako takmičenje bude i ove godine na tom nivou, postoji velika šansa da trčim i u polufinalu. Smatram da sam još uvek na nivou ličnog rezultata 7.36s.  Odlazim na prvenstveno da uživam u trci, pokušaću da udjem u polufinale i istrčim licni rekord –  rekla je Milana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter