0
Ostali sportovi

STRELJAŠTVO: Zorana Arunović najuspešniji strelac Beograda u 2018. godini

Objavljeno: 26.02.19 u 21:38

Zorana Arunović izabrana je za najuspešnijeg strelca Beograda u 2018. godini. Svečano proglašenje priređeno je na redovnoj Skupštini SS Beograda, održanoj večeras u sali SD Crvena zvezda.

Po tradiciji, Streljački savez Beograda bira najboljeg strelca i najboljeg mladog strelca glavnog grada. Pehar za najuspešnijeg mladog takmičara u 2018. otišao je u ruke Alekse Mitrovića. Najbolji trener je Jelena Arunović, selektor reprezentacije Srbije za pištolj i lični trener Zorane Arunović, a najbolji klub  Policajac.

Zorana Arunović (Olimpik 011), koja je nedavno dobila i priznanje za najboljeg ženskog strelca Srbije 2018, je prošle godine osvajanjem srebrne medalje vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Čangvonu izborila je prvu olimpijsku kvotu za OI 2020. za srpski sport. Na velikim takmičenjima u 2018, osvojila je ukupno 11 medalja u pojedinačnoj, miks i ekipnoj konkurenciji.

Strelac Novog Beograda – Ušće Aleksa Mitrović je za najuspešnijeg mladog strelca dobio zahvaljujući osvajanju bronzane medalje vazdušnom puškom na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu.

KSS Policajac je prvo mesto na listi najboljih klubova osvojio ispred Olimpika 011 i Partizana. Ova tri kluba se nalaze i na prva tri mesta liste najboljih klubova Streljačkog saveza Srbije.

Najbolji strelci Beograda po oružju i kategorijama

Puška

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan)
Seniori: Milenko Sebić (Crvena zvezda)
Juniorke: Ana Akifović (Novi Beograd – Ušće)
Juniori: Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće)
Mlađe juniorke: Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće)
Mlađi juniori: Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće)
Kadetkinje: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće)
Kadeti: Aleksandar Nikolić (Novi Beograd – Ušće)
Pioniri: Sava Ljujić (Partizan)
Pionirke: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće)

Pištolj

Seniorke: Zorana Arunović (Olimpik 011)
Seniori: Damir Mikec (Policajac)
Juniorke: Lea Aleksić (Novi Beograd – Ušće)
Juniori: Stefan Todorović (Kolubara)
Mlađe juniorke: Teodora Simić (Crvena zvezda)
Mlađi juniori: Vukašin Lazić (Kolubara)
Kadetkinje: Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće)
Kadeti: Zlatomir Marković (Zemun Centar)

U radnom delu Skupštine analiziran je učinak u 2018. godini. U izveštaju Stručne komisije istaknuto je da je rezultatski 2018. godina bila vrlo uspešna. Beogradski strelci su, kao reprezentativci Srbije, učestvovali u osvajanju 18 medalja na svetskim i evropskim takmičenjima  prošle godine. Pojedinačne ili ekipne medalje osvajali su Zorana Arunović (Olimpik 011), Damir Mikec (Policajac), Andrea Arsović (Partizan), Dimitrije Grgić (Akademac) i Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće).

Na prvenstvima i finalima Kupa Srbije za mlađe kategorije takmičari klubova iz glavnog grada su osvojili 20 zlatnih, 16 srebrnih i 17 bronzanih medalja.

Predsednik SSB Mile Đapić je osvrćući se na prošlu godinu istakao da je Savez klubovima, sem raspodelom programskih sredstava iz budžeta, pomogao i kroz donacije sponzora. Nastavljena je saradnja sa proizvođačem oružja „Valter“, koji je beogradskim klubovima prošle godine obezbedio osam puščanih cevi. Klubovima su podeljene i dijabole, donacija proizvođača municije „H end N sport“. Kriterijum za raspodelu je bio broj učešća u takmičenjima u organizaciji SSB.

Đapić je istakao da je Internacionalno prvenstvo Beograda, najznačajniji događaj u kalendaru SSB, koje je lane održano 43. put, zadržalo visok nivo i na takmičarskom i na organizacionom planu.

Privedeni su kraju svi pravni poslovi oko upisa u katastar strelišta „Mirijevo“. SSB je sada i zakonski korisnik objekta. Kako je predsednik Saveza najavio realno je očekivati da se ove godine završe prvi radovi na sanaciji objekta i da  strelci uskoro počnu ponovo da koriste 25-metarsko strelište.

Finansijski izveštaj govori da je SS Beograda prošle godine  poslovao sa pozitivnim bilansom. Višak prihoda nad rashodima je 782.937,61 dinar.

Među značajnijim planovima za sledeću godinu je nastavak rada na projektu izgradnje „Streljačke hale“, učešća reprezentacije Beograda na međunarodnim takmičenjima, organizovanje stručnih seminara za trenere i sudije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter