in ,

ATLETIKA: Bibić i Terzićeva spremni za Evropsko prvenstvo

Evropska atletska federacija objavila je konačan broj prijavljenih takmičara za Evropsko prvenstvo u Glazgovu.

Ukupno 637 atletičara i atletičarki iz 49 zemalja Evrope nadmetaće se od 1. do 3.marta. 

Pored Asmira i Strahinje, prvog dana očekuju nas kvalifikacije u trci na 1500m u obe konkurenciji. Elzan Bibić trčaće u prepodnevnom delu programa od 11.55h, dok će Amela Terzić trčati od 19.10h.

– Dve trke koje sam istrčao na Balkanijadi prošlog vikenda, dokaz su da sam u odličnoj formi. Ovo će biti moje prvo Evropsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji, samim tim i dodatna motivacija za što bolji plasman. Veliku zahvalnost dugujem Atletskom savezu Srbije i Atletskom klubu Novi Pazar koji mi daju jak vetar u ledja I podržavaju me. Nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja, rekao je Bibić.

FOTO: Atletski savez Srbije

Nakon teške povrede stopala koja se zadesila Amelu prošlog leta, njen nastup na EP bio je neizvestan. Međutim, nakon dve sjajne trke i oborenog državnog rekorda ona je spremna za najbolju trku u sezoni.

– Iako sam imala normu, nisam htela da potvrdjujem dolazak na EP u Glazgovu, zbog toga što sam samo mesec dana trenirala punim intenzitetom. Balkanijada je poslužila kao provera forme I sada sam sigurna da ću dati sve od sebe, rekla je Terzićeva.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

INCIDENT KAKVOM MESTO NIJE U SPORTU: Navijači napali igrače (VIDEO)

MOLBA KOŠARKAŠKOG SAVEZA: Ko nema kartu, nek ne kreće ka ‘Pioniru’ – sve je rasprodato!