0
ATP

FOTO: STARSPORT

NOVAK ĐOKOVIĆ: Ovo mi je bio prvi meč sa Krugerom, pred sobom sam imao domaći zadatak

Objavljeno: 15.01.19 u 13:13

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je uživao u današnjem meču protiv Amerikanca Mičela Krugera i da mu ta pobeda u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije mnogo znači.

– Sjajno je vratiti se tenisu zdraviji i osećati se dobro na terenu. Bilo mi je potrebno nekoliko meseci da vratim samopouzdanje i dobar osećaj na terenu (posle operacije lakta). Poslednjih šest meseci su bili fantastični, zahvalan sam što se ovako osećam, rekao je prvi reket sveta posle meča.

Prvi teniser sveta plasirao se u drugo kolo Australijan opena pošto je pobedio Krugera sa 6:3, 6:2, 6:2.

– Prvi put sam igrao protiv Krugera i nisam znao šta da očekujem. Uradio sam domaći zadatak, pokušao sam da saznam što više o njemu, ali bilo je nezgodno i prilično drugačije. Meč je bio takmičarski, obojica smo bili motivisani i pokazali emocije na terenu. Uživao sam u meču, naveo je Novak Đoković.

Kruger je kroz kvalifikacije prošao u glavni žreb, a u Australiji igra svoj drugi grend slem turnir u karijeri, posle debija na Ju Es openu prošlog septembra.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge, koga je 2008. godine pobedio u finalu u Melburnu i osvojio prvu grend slem titulu u karijeri.

– Gajim ogromno poštovanje prema njemu. Ovde smo igrali u finalu pre 11 godina, a za nekoliko dana ćemo ponovo igrati, dodao je Đoković.

Srpski teniser je danas odigrao 300. meč na grend slem turnirima i ostvario je 259. pobedu. Osim njega, jedino je Švajcarac Rodžer Federer odigrao više mečeva na grend slemovima 394. Đoković je osvojio 14 grend slem titula, a Federer 20.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter