0
Ostali sportovi

STRELJAŠTVO: Zorana Arunović najbolja u Emiratima

Objavljeno: 10.12.18 u 15:45

Srpska olimpijka Zorana Arunović trijumfovala je vazdušnim pištoljem na tradicionalnom ženskom streljačkom turniru u El Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati).

Arunovićeva, aktuelna svetska i evropska vicešampionka vazdušnim pištoljem, je u finalu pobedila sa 230,7 krugova. Francuskinja Selin Gobervil, osvajač zlata na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, je osvojila srebro, sa 2,3 kruga zaostatka za Zoranom. Treća je bila Bugarka Antonaeta Boneva. Srpska reprezentativka je bila najpreciznija i u kvalifikacijama, sa 583 kruga

Zlatnom medaljom vazdušnim pištoljem , Zorana Arunović, koja je pre par dana MK sportskim pištoljem zauzela osmo mesto, je završila učešće na turniru u El Ainu. Srbija ima dve  predstavnice na prestižnom pozivnom takmičenju koje se održava pod pokroviteljstvom Fatime Mubarak, supruge prvog i dugogodišnjeg predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, i velike promotorke ženskog sporta. Andrea Arsović, koja je u subotu trijumfovala vazdušnom puškom, će još učestvovati u nadmetanju u trostavu.

Vazdušni pištolj, finale: 1. Zorana Arunović (Srbija) 230,7, 2. Selin Gobervil (Francuska) 228,4, 3. Antonaeta Boneva (Bugarska) 217,1… Kvalifikacije: 1. Arunović 583, 2.Gobervil 579, 3. Boneva 577…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter