0
Fudbal

LIGA NACIJA: Ludnica na ‘Maksimiru’, Španija pala u 93. minutu! Bosna u elitnom rangu (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.18 u 22:38

Neke stvari su daleko jasnije posle večerašnjih utakmica u ‘A’ i ‘B’ Ligi nacija.

Derbi večeri apsolutno je odigran u Zagrebu, gde je Hrvatska dočekala Španiju i uspela da joj ‘pokaže zube’ nakon debakla u Elčeu i poraza od 6:0.

Nakon dosta smušenog prvog poluvremena u kom je jedino vredno pomena bila stativa Ivana Perišića, tačnije odbrana De Hee koji je odbio loptu do stative, u nastavku je sve prštalo na terenu ‘Maksimira’.

Najpre je ‘vatrene’ u vođstvo doveo Andrej Kramarić, posle katastrofalne greške odbrane Španije, ali je posle samo dva minuta Dani Sebaljos golom krunisao fantastičnu timsku akciju ‘furije’.

Ali ponovo je Hrvatska povela u 69. minutu kada je Modrić fantastično centrirao i pogodio u glavu potpuno usamljenog Jedvaja koji je sa tri metra zakucao loptu u mrežu.

I još jednom je Španija odgovorila. Ovog puta sa ‘bele tačke’, nakon dvostrukog igranja rukom Vrsaljka, Ramos je rutinski matirao Lovra Kalinića i poravnao na 2:2.

Priliku za promenu krajnjeg ishoda imao je Ante Rebić koji je vukao loptu od polovine terena potpuno sam, ali je njegov udarac odbranio David De Hea.

I onda luda završnica, zakuvalo se jer su i jedni i drugi bili nervozni, a onda je Tin Jedvaj dočekao odbitak u petercu i drugi put zakucao loptu u mrežu De Hee, ovog puta za trijumf Hrvatske od 3:2!

Belgijanci su protiv Islanda obezbedili prvo mesto u svojoj grupi, a golove odluke dao je Mitši Batšuaji u 65. i 81. minutu.

U Beču su se sastali Austrija i Bosna i Hercegovina, a domaćin je pobedom mogao da ostane u igri za prvo mesto i plasman u ‘A’ Ligu nacija. Međutim, mreže su ostale mirne, iako su i jedni i drugi imali nekoliko prilika da reše meč u svoju korist.

‘A’ LIGA NACIJA

Grupa 2:

Belgija – Island 2:0 (0:0)
(Batšuaji 65, 81)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa 4:

Hrvatska – Španija 3:2 (0:0)
(Kramarić 54, Jedvaj 69, 90+3 – Sebaljos 56, Ramos p. 78)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

‘B’ LIGA NACIJA

Grupa 3:

Austrija – Bosna i Hercegovina 0:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter