0
Odbojka

FOTO: FIVB

TERZIĆ: Holanđanke su favorit za tron

Objavljeno: 18.10.18 u 16:47

Odbojkašice Srbije pokušaće da predvođene Zoranom Terzićem preko Holandije prođu u finale Svetskog prvenstva koje se igra u Japanu.

Susret je zakazan za 6:40 po srednejevropskom vremenu, a selektor Srbije je uveren da, iako neće biti lako, Srbija ima šta da ponudi:

– Holandija je pokazala da spada u red favorita. Igraju veoma dobro i nisu slučajno u polufinalu. Ekstremno su motivisane, to se vidi, imaju ogromnu želju, da posle drugih i četvrtih mesta naprave iskorak i osvoje zlatnu medalju na ovako velikom takmičenju. Biće veoma teško, imaju mnogo motiva i zbog prošlogodišnjeg finala Evropskom prvenstva. Sa druge strane i mi smo jako motivisani, želimo finale. Mislim da su ekipe po kvalitetu veoma blizu. Odlučivaće želja i igra u odbrani. Ako u odbrani budemo odradili sve na pravi način, mislim da ćemo biti blizu pobede, rekao je Terzić.

Ana Bjelica je istakla da će biti najbolje kad je najpotrebnije:

– Pričala sam sa Majom Ognjenović o medalji iz 2006. godine. One su tada osvojile bronzu, a za mene je to bio nestvaran uspeh. Sada sam ja deo ekipe koja igra polufinale Svetskog prvenstva. Ne mogu da opišem osećaj nakon ulaska među četiri najbolje ekipe. U polufinalu nas očekuje Holandija koja je jako spremna, pobedile su nas u prethodnoj fazi. Izbacile su SAD iz borbe za medalju, imaju sjajnog korektora. Što se nas tiče, odigrale smo najbolje kad je bilo najpotrebnije, nadam se da će tako biti i protiv Holandije, rekla je Bjelica.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter