0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Moćna Zvezda na otvaranju, stranci nosili crveno-bele

Objavljeno: 02.10.18 u 20:54

Ekipa Crvene zvezde posle nekoliko sezona provedenih u Evroligi, sada se vratila u drugo po jačini takmičenje u Evropi.

Rival na premijeri u ovom takmičejnu crveno-belima bio je nemački Ulm, a domaća ekipa slavila je rezultatom 88:73 (28:21, 18:22, 16:16, 26:14 )

Meč je bolje otvorila nemača ekipa, a centar crveno-belih Majk Cirbes vrlo rano sakupio je dva faula. Nakon tri minuta igre, pri rezultatu 3:7 viđeno je prelepo zakucavanje Džavonte Grina, a publika u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ pozdravila ga je aplauzom. Na polovini prvog dela igre Beron trojkom, potom Faje zakucavanjem donose prvu prednost Zvezdi na ovoj utakmici. Njima dvojci poenima se priključio i Regland, a do kraja četvrtine Zvezda je imala 28:21.

Drugu četvrtinu otvara poenima Ognjen Dobrić, a Nemci se nakon toga bude i prave seriju od 6:0. Regland poenima prekida ovaj niz igrača Ulm-a, a Beron polaganjem i Perperoglu pogotkom za tri ponovo drže distancu. Nakon toga gosti ponovo imaju nalet, a razliku na samo jedan posed smanjuje Tompson. Evans krajem drugog perioda donosi izjednačenje Ulm-u, a Bili Beron postavlja konačnih 46:43 na poluvremenu.

FOTO: STARSPORT

Beron i Regland ponovo podižu prednost domaće ekipe na startu drugog poluvremena, ali Ulm se i nakon toga vraća na razliku pd jednog poseda, a precizan je bio Fotun. Svojom igrom ekipu Crvene zvezde nosio je centar Majkl Odžo koji je postizao poene, ali i odlično sarađivao sa svojim saigračima. Ovakva igra omogućila je seriju domaćih od 11:0, a Fotun je bio taj koji je to prekinuo. Nakon ovih poena posustala je defanziva crveno-belih, a na odmor se ortišlo pri rezultatu 62:59.

FOTO: STARSPORT

Ekipa Milana Tomića krajem ‘meča dodala je gas’. Majkl Odžo je uz pomoć Berona, Dobrića i Simanića držao distancu i nosio ekipu, a u ovom periodu prvak naše države dolazi i do najveće prednosti i lagano privodi meč kraju. Podsetimo van terena na ovom meču bili su Dejan Davidovac koji je od ranije povređen, ali u rosteru nije bilo ni novajlije Dušana Ristića.

CRVENA ZVEZDA – ULM 88:73
/28:21, 18:22, 16:16, 26:14/

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: 4.876
Sudije: Paterniko, Papapetru, Ambrosov.

CRVENA ZVEZDA: Regland 17 (6as), Radanov 2, Čović, Perperoglu 14, Nenadić, Lazić 2, Faje 8, Beron 19, Dobrić 6, Simanić 3, Cirbes 2, Odžo 14 (10sk).

ULM: Rajnhart 11, Miler 5, Evans 10, Grin 10, Genter, Tompson 7, Akpinar 6, Bretzel, Ugrai 3, Šiling, Fotu 16, Kremer.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter