0
Odbojka

SP U ODBOJCI: Sjajna odbojka u Torinu, Brazil slavio posle produžetka

Objavljeno: 26.09.18 u 19:43

U trećoj rundi grupe I Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj je Brazil sa 3:2 porazio Rusiju.

Vodili su Rusi sa 2:0, a onda je usledio izvanredan preokret brazilskog nacionalnog tima.

Rusija je prvi set dobila sa 25:20 zahvaljujući veoma raspoloženim duom imenjaka, Dmitrijem Volkovim i Dmitrijem Muserskim. Sem poenterskog učinka, Ruse je odlično služio i blok te je ubrzo bilo i 2:0.

Morali su Brazilci da se trgnu jer su bili pred porazom koji bi im znatno umanjio šanse za polufinale. Proradili su Brazilci, kako defanzivno, tako i ofanzivno, te su Valas, Fonteles i Arhona vezivali poene i doneli treći set južnoameričkoj selekciji.

Četvrti set je bio itekako zanimljiv. Smenjivale su se prednosti i nijedan tim nije uspeo da se odlepi. Taj deo utakmice rešile su bolje serve Brazila u završnici seta koje su i donele taj brejk toj reprezentaciji.

Psihološka prednost bila je na strani Brazila koji je uspeo da se ‘vrati iz mrtvih’. Uspevalo je Brazilcima sve ono što im za rukom nije polazilo tokom prva dva seta kada je ruski tim bio dominantan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter