0
Fudbal

ZBOG DAVANJA LAŽNOG ISKAZA: Podignuta optužnica protiv Dejana Lovrena

Objavljeno: 19.09.18 u 19:55

Osječko Županijsko državno tužilaštvo (ŽDO) podiglo je danas optužnicu protiv hrvatskog fudbalera i igrača Liverpula Dejana Lovrena zbog sumnje da je na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću dao lažan iskaz.

Ne navodeći Lovrenov identitet, Tužilaštvo je navelo da je okrivljeni, uprkos upozorenju sudije, 1. septembra 2017. godine dao lažni iskaz, prenosi agencija ‘Hina’.

Lovren je tada rekao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, na kojem je kao dan zaključenja naveden 9. januar 2007, a kojim se reguliše podela odštete od transfera između njega kao igrača i matičnog kluba u odnosu 50:50 odsto, potpisao nedugo nakon potpisivanja svog ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. januara 2007. iako je znao da to ne odgovara istini jer navedeni aneks ugovora on tada nije potpisao.

Kad su mu na raspravi predočeni dopisi upućeni matičnom klubu s datumima 1. februar 2010, 29. mart 2010. i 7. septembar 2010. u kojima se u njegovo ime traži isplata 50 odsto odštete od transfera i koji sadrži potpis s njegovim imenom, okrivljeni je tada svesno neistinito rekao da je on te dopise vlastoručno potpisao.

Iznoseći način na koji mu je isplaćen novčani iznos od podele odštete od transfera, okrivljeni je neistinito svedočio da je tih dana bio u Hrvatskoj i da je lično za tu namenu otvorio poseban račun u banci u Zagrebu, te da je istog dana kada mu je novac legao na račun lično prosledio taj novac na bankovni račun treće osobe iako je bio svestan da to nije istina i da je u to vreme bio u Francuskoj.

Zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima, osječko Županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu i protiv kapitena fudbalske reprezentacije Hrvatske i igrača Real Madrida Luke Modrića, ali je, na zahtev Modrićeve odbrane, Vrhovni sud odlučio da će se postupak voditi u Zagrebu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter