0
Ostali sportovi

SPORTSKE IGRE MLADIH: Grbović, Rakočević i Nikolić otvorili spektakl na Adi (FOTO)

Objavljeno: 24.07.18 u 17:48

Državno finale Sportskih igara mladih za 2018, počelo na terenima širom Ade Ciganlije u utorak, 24. jula 2018.

Državno finale Sportskih igara mladih za 2018., počelo je na terenima širom Ade Ciganlije. Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije, otvorila je ovaj spektakl za školarce, a svojim učešćem događaj su uveličali Goran Grbović (direktor Arene i košarkaška legenda Partizana), Igor Rakočević (potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije i legenda Crvene zvezde) i Dragan Nikolić (košarkaški trener koji trenutno radi u Poljskoj).

Završna takmičenja u devet sportova traju od utorka do petka. Preko 1.715 učesnika iz svih delova Srbije, takmiče se za plasman na veliko Međunarodno finale u Splitu, koje će se održati od 20. do 26. avgusta.

– Ponosni smo kako je protekla ova sezona, kada smo krstarili gradovima naše zemlje. Svima koji su obezbedili plasman na državno finale želim da se pre svega lepo druže i takmiče u sportu koji vole. Najbolji će besplatno putovati u Split, gde će imati priliku da se druže i nadmeću sa svijim vršnjacimja iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Mi smo organizacija koja spaja. Mi se borimo da pobedi drugarstvo i sport je ovde samo alat koji mi koristimo, kako bi naše mališane učili da svi zajedno gledamo u budućnost i da se družimo svi u celokupnom regionu – istakla je Ivana Jovanović.

Igor Rakočević, je u svojoj karijeri ostavio veliki trag u Crvenoj zvezdi. Sada je poznati sportski funkcioner, a na Adu je došao sa svojim naslednicima, ćerkicom i sinom.

– Ovakve stvari su sjajne. Sport je tu da spaja ljude i pomaže da rušimo sve barijere. Uz pomoć Vlade Srbije i podršku nas sportista, deca treba da se što više druže, takmiče i da se okrenu sportu. Neka najbolji pobede i predstavljaju Srbiju u Splitu – rekao je Rakočević.

Goran Grbović je potpisao majcu SIM Srbije i promotivno je bacio u masu sa košarkašicama i košarkašima. Kako kaže prezadovoljan je onim što je video na Adi. Košarkaški trener Dragan Gagi Nikolić je uz košarku gledao još i rukomet i šah. Istakao je da je takmičenje sjajno organizovano i da je veoma važno da ovakve događaji podržavaju Vlada, mediji i sponzori.

Ovaj projekat je podržao i Olimpijski komitet Srbije, na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem. Na žrebu za sve sportove specijalni gosti bili si funkcioneri OKS i naši poznati treneri i sportisti Milica Mandić, Marina Maljković, Žarko Zečević, Đorđe Višacki, Damir Štajner i Igor Butulija. Finalni mečevi za prvu grupu sportova na program su u sredu od 9.00 na Adi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter