1
Fudbal

MONDIJAL: ‘England is coming home’ – Hrvatska je u finalu Svetskog prvenstva! (VIDEO)

Objavljeno: 11.07.18 u 22:37

Reprezentacija Hrvatske je rezultatom 2:1 u polufinalu Svetskog prvenstva pobedila Englesku.

Nešto što se našoj reprezentaciji desilo u Kalinjingradu, dogodilo se večeras Englezima. Igrali su bolje Sautgejtovi puleni sve do datog brzog gola i poluvremena, a onda su igru prepustili Hrvatima – i opekli se.

Iz prve prilike na utakmici smo videli gol. Luka Modrić je bespotrebno pred kaznenim prostorom oborio Dele Alija koji je iznudio slobodan udarac iz veoma dobre pozicije. Loptu je postavio njegov klupski saigrač, Kjeran Tripijer i gađao izuzetno dobro i precizno. Danijel Subašić je bio markiran tako da gotovo nije ni pokušao da se baci i skine ovaj pokušaj.

(Izvor: YouTube/RTS Sajt – Zvanični kanal)

Bolje su igrali Englezi tokom prvog poluvremena, a najbolju priliku da dupliraju prednost propustili su na ravno pola sata igre. U šansi je bio Hari Kejn. Tokom gužve u kaznenom prostoru je špic Totenhema gađao, Subašić je uspeo da odbrani, međutim lopta je opet stigla do Kejna koji je iz drugog pokušaja pogodio stativu.

I drugo poluvreme je počelo pritiskom Albiona, međutim situacija se naglavačke promenila. Inicijativa je prešla na stranu Vatrenih koji su stigli do izjednačenja u 68. minutu. Na trenutak su Englezi spustili gard, što je Hrvatska kaznila surovo. Centrirao je Šime Vrsaljko sa desne strane, a Ivan Perišić jednim ‘karate potezom’ uspeva da matira Pikforda koji je bio nepogrešiv do tog momenta.

(Izvor: YouTube/RTS Sajt – Zvanični kanal)

Umalo da za samo četiri minuta izabranici Zlatka Dalića još jednom savladaju golmana Evertona. Opet se u prilici našao Ivan Perišić kojem je sada falilo malo sreće. Utrčavao je sa krila Perišić i gađao po zemlji, Pikford je već bio matiran, ali se lopta odbila od stative gola Albiona.

To je bilo sve što se regularnog dela meča tiče. Ovo je treća vezana utakmica Hrvatske na turniru koja je otišla u produžetak, ali Vatreni nisu pokazali umor.

Čak su igrali ubedljivije i u produžecima, i stigli do novog gola. Igrao se 109. minut kada je veliki deo posla opet odradio Ivan Perišić, koji je proigrao Mandžukića, a napadač Juventusa matirao Pikforda i doneo svojoj zemlji finale Mondijala.

HRVATSKA – ENGLESKA 2:1
/Perišić 68, Mandžukić 109 – Tripijer 5/

Moskva
Stadion: Lužnjiki.
Sudija: Džunejt Čakir (Turska).
Žuti kartoni: Mandžukić (Hrvatska), Voker (Engleska)

Hrvatska (4-1-4-1): Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Brozović – Perišić, Rakitić, Modrić, Rebić – Mandžukić.

Engleska (3-5-2): Pikford – Voker, Stouns, Megvajer – Tripije, Lingard, Henderson, Dele Ali, Jang – Sterling (od 74. Rašford), Kejn

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter